• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2020

12:39

2020. GODINA PROGLAŠENA GODINOM SOLIDARNOSTI I SARADNJE! Usvojen predlog Ministarstva za rad

Društvo

2020. GODINA PROGLAŠENA GODINOM SOLIDARNOSTI I SARADNJE! Usvojen predlog Ministarstva za rad

Podeli vest

Vlada Srbije proglasila je 2020. Godinom solidarnosti i saradnje, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.


“Saradnja i solidarnost su od ključnog značaja u ostvarivanju efikasne međusobne podrške i saradnje različitih društvenih grupa, građana različite starosne dobi, socijalno-ekonomskih karakteristika, različitih resora, javnog i privatnog sektora, kao i razvoju društva, privrednom i javnom životu”, saopšteno je iz Ministarstva.


Inicijativa će doprineti podizanju svesti o važnosti kontinuiranog angažovanja na unapređenju solidarnosti i saradnje kao oblika potpore svim društvenim subjektima, naveo je ministar Zoran Ðorđević.

On je dodao da će korišćenje svih potencijala koji rezultiraju uspostavljanjem adekvatne solidarnosti i saradnje dati značajan doprinos razvoju društva, privrednog i javnog života.

Ministar podseća da su tokom vanrednog stanja proglašenog Odlukom Vlade zbog epidemiološke situacije nastale usled koronavirusa, solidarnost i saradnja bile od ključnog značaja, kao i po ukidanju vanrednog stanja.

Ðorđević je izrazio zadovoljstvo što je iz tih razloga Vlada Srbije spoznala značaj inicijative.

"Bez adekvatne i organizovane solidarnosti i saradnje na svim nivoima u društvu ne bi bilo moguće sprečiti, odnosno otkloniti teške posledice koje su mogle da nastupe po život i zdravlje stanovništva, naročito osetljivih grupa“, kazao je Ðorđević.

Tom odlukom vrši se podsticanje i uključivanje svih relevantnih činilaca da na svim nivoima jačaju socijalnu koheziju i solidarnosti i saradnje u cilju stvaranja boljih mogućnosti za sve, osmišljavanja inovativnih rešenja za podizanje kvaliteta života stanovništva.

"Pokretanje inicijative ogleda se i u unapređenju saradnje državnih organa, stručnih, humanitarnih i strukovnih organizacija i udruženja radi poboljšanja života u svim sgmentima, kao i predlaganju unapređivanja i usmeravanja međunarodne saradnje“, dodao je Ðorđević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17