• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.06.2020

15:16

URUČENA UVERENJA POLAZNICIMA DEVETE KLASE VSBO!

Društvo

URUČENA UVERENJA POLAZNICIMA DEVETE KLASE VSBO!

Podeli vest

Polaznicima devete klase Visokih studija bezbednosti i odbrane danas su uručene značke i uverenja o uspešno završenom usavršavanju. Uručenju uverenja u kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu prethodila je prezentacija završnih radova polaznika VSBO

Značke i uverenja polaznicima najvišeg nivoa usavršavanja u sistemu vojnog školstva uručili su rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović i načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac.

Pozdravljajući prisutne u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, general Radovanović istakao je da „zna da je budućnost sistema bezbednosti Republike Srbije i prijateljskih zemalja u pravim rukama“.

- Odajem priznanje svima na uloženom trudu. Ponosan sam što smo u potpunosti realizovali nastavni plan i program i danas možemo biti ponosni na sve polaznike devete klase - rekao je rektor Univerziteta odbrane.

Foto: www.mod.gov.rs

Načelnik VSBO pukovnik Goran Župac istakao je da polaznici čine jedinstven kolektiv i da su pokazali i dokazali „da poseduju ljudske i profesionalne kvalitete dostojne najvišeg nivoa usavršavanja organizovanog za potrebe sistema bezbednosti jedne zemlje“.

Foto: www.mod.gov.rs

Među ovogodišnjim polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane četvoro je iz državnih organa Republike Srbije, četiri iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dva iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Demokratske Narodne Republike Alžir.

 

Današnjem događaju prisustvovao je i načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić. 

Visoke studije bezbednosti i odbrane organizacijska su celina u Školi nacionalne odbrane. Cilj usavršavanja, koje traje 21 nedelju, je obrazovanje i priprema polaznika za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17