• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts.rs

18.07.2020

12:32

U GRČKOJ TRENUTNO LETUJE OKO 30.000 TURISTA IZ SRBIJE! Evo kako će se vratiti kući i da li će imati problema na granicama!

Društvo

U GRČKOJ TRENUTNO LETUJE OKO 30.000 TURISTA IZ SRBIJE! Evo kako će se vratiti kući i da li će imati problema na granicama!

Podeli vest

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević navodi da je u momentu zabrane ulaska za državljane Srbije, prema procenama tamošnjih vlasti, oko 15.000 srpskih turista boravilo u Grčkoj organizovano, odnosno preko turističkih agencija

Dušan Spasojević kaže da na taj broj treba dodati i one koji su došli u individualnom aranžmanu, što procenjuje da je isto toliko, te smatra da je realna brojka srpskih turista oko 30.000.

- Od kada je nastala ta nova situacija, naši građani više ne idu u Grčku i polako se privode kraju aranžmani naših turista. U ovom momentu povratak je moguć samo preko Bugarske koja obezbeđuje povratak našim državljanima - objašnjava Spasojević za Tanjug.

Kako kaže, bilo je, nažalost, pojedinih slučajeva među državljanima Srbije koji su testirani pozitivno na koronavirus bilo prilikom ulaska u Grčku, bilo kada je oboljenje konstatovano u samoj Grčkoj.

- Velika većina njih su asimptomatski slučajevi i ne nalaze se u teškom stanju - rekao je ambasador.

I BUGARSKA ZATVORILA GRANICE, A ŠTA ĆE BITI SA SRPSKIM TURISTIMA KOJI LETUJU U GRČKOJ?! SenIčić: Povratak u zemlju je njihovo pravo

Ipak, dodaje da je bilo i težih slučajeva i naglašava primer jedne porodice sa nekoliko male dece, koja su, kako je rekao, velikim zalaganjem i intervencijom počasnog konzula Srbije na ostrvu Kefalonija, Viktora Rohotasa, smeštena u univerzitetsku kliniku.

Kaže da je Grčka preuzela obavezu da one koji su zaraženi o svom trošku sprovede u karantin, i da su to uglavnom lakši slučajevi.

- Imamo dobru saradnju, oni nam oko najtežih slučajeva izlaze u susret. Ljudi su smešteni u dobre bolnice, pratimo situaciju - zaključio je Spasojević uz objašnjenje da srpski državljani nisu u obavezi da se javljaju ambasadi u slučaju postojanja bilo kakvih zdravstvenih tegoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija