• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

21.07.2020

21:56

NOVA DRAMA NAŠIH PUTNIKA PRI VRAĆANJU SA LETOVANJA U GRČKOJ! Evo čega su se dosetili Makedonci!

Društvo

NOVA DRAMA NAŠIH PUTNIKA PRI VRAĆANJU SA LETOVANJA U GRČKOJ! Evo čega su se dosetili Makedonci!

Podeli vest

Policija Severne Makedonije kažnjava putnike u automobilima ukoliko ne nose zaštitne maske a nisu iz iste porodice. Kazna 20 evra

Agoniji naših turista ovog leta nema kraja! Ne samo da su imali brojne probleme u Grčkoj, već ih sad čekaju novi, prilikom povratka u Srbiju.

Naime, policija Severne Makedonije kažnjava putnike u automobilima ukoliko ne nose zaštitne maske a nisu iz iste porodice. Dovoljno je da samo jedna osoba u vozilu nije iz familije i nema masku, moraće da plati kaznu od 20 evra!

Upozorenje svima

To svoje neprijatno iskustvo podelio je na društvenim mrežama jedan od naših turista koji se pre dva dana vratio iz Grčke. On je upozorio i ostale naše državljane da je u tranzitu kroz Severnu Makedoniju neophodno nošenje maske u automobilu. Maska je u ovoj zemlji takođe neophodna i na benzinskoj pumpi, u prodavnici ili supermarketu. Ukoliko je nemate, sledi kazna.

- Pri povratku iz Grčke policija Severne Makedonije zaustavila nas je i napisala nam kazne zbog nenošenja maske u automobilu. I da igrom slučaja nismo imali platnu karticu, morali bismo da prespavamo u stanici u Kumanovu dok se ne otvori pošta ujutru, pa da onda uplatimo novac jer policija ne prima keš. Ako znate nekoga ko treba da se vrati iz Grčke, upozorite ljude obavezno - apeluje naš državljanin Vladimir Simić.

Kako je dodao, na Evzoniju ih niko nije obavestio o tome da je obavezno nošenje maski na putu do Srbije.

Na letovanje još u Tursku i Egipat

Naši građani za sada mogu nesmetano da putuju na letovanje još u Tursku i Egipat. Turska je svoje granice za strane turiste otvorila, a prvi čarter letovi krenuli su početkom jula. Redovni letovi za Egipat krenuli su 1. jula, a tamošnje vlasti ujedno su objavile i mere za sve koji dođu u tu afričku zemlju. Test nije neophodno raditi, a "turističke vize" možda vam budu potrebne pri dolasku na aerodrome u Hurgadi, Masr Alamu i Šarm el Šeiku.

Slično se desilo još nekolicini srpskih putnika, među kojima je bilo i onih koji nisu imali platnu karticu, pa su prespavali u obližnjem motelu i tek ujutro kada su uplatili kaznu nastavili su putovanje.

Maske i kroz Bugarsku

Kako za Informer kaže direktor Asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić, iz Grčke treba da se vrati oko 15.000 naših turista, ali su to samo oni koji su otišli svojim prevozom, ne organizovano preko agencije.

- Svi oni koje smo mi vozili autobusima su se do sada već vratili. Sada su tamo ostali samo turisti koji su otišli svojim prevozom i oni mogu da ostanu koliko god žele. Severna Makedonija uvela je praksu da piše kazne za nenošenje maski u kolima, ali treba reći da od pre dva dana oni i ne dozvoljavaju ulazak u svoju zemlju bez negativnog PCR testa. Mislim da će retko ko zato ići preko Makedonije, pa će se odlučiti za Bugarsku - navodi Seničić.

Ipak, treba reči da nije na odmet nositi maske i dok prolazite kroz Bugarsku, jer se nikada ne zna kakva pravila bi mogla da uvede ta zemlja.

Inače, u Grčku nije moguće putovati iz Srbije sve do 1. avgusta, kada bi Grčka trebalo da donese novu odluku o tome da li će našim državljanima dozvoliti ulazak na svoju teritoriju. Zbog nemogućnosti da odvedu putnike na željene destinacije, u turističkim agencijama procenjuju da će im samo do kraja jula propasti oko 200.000 aranžmana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nn

pre 3 godine

I kakva je to drama. Zasto ne pomisle samo na ovo zdravstveno osoblje i na ove nase lekare koji su izgubili zivot trudeci se da spasu drugome zivot. Treba ih dobro kazniti, da se nauce i postuju propise.

vlatko

pre 3 godine

Pa i zanas iz Makedonije vaze iste kazne ako ne nosimo masku u kolima a nismo iz iste familije, to se odnosi i na sve 'strance" isti tretman za sve , mad amislimo da 20 evra je malo trebalo bi bar 50 , jer kod nas je narod nediscipliniran isto kao i kod vas

Pravda

pre 3 godine

Ma treba da ih ....! Jedino je greota što ima dece, a deca nisu kriva što imaju neodgovorne i nerazumne roditelje!

Glas razuma

pre 3 godine

Kad neko voli neizvesnost i još vodi malu decu sa sobom ne treba da kukumaće. Svi udarci po džepu su najjeftiniji i najmanje bolni.

Vlado

pre 3 godine

Šta je tu čudno? Nisu iz iste porodice, pa naravno da treba da plate kaznu. Svi apeluju da se nigde ne putuje, zatvaraju se granice, samo budale iz Srbije ne slušaju! Jel treba opet da šaljemo avione po celom svetu i da kupimo idiote?!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija