• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.08.2020

20:45

TV N1 LAŽE, SLEDE TUŽBE! Parking servis se oglasio povodom neistina u vezi sa nabavkom vozila "Oko sokolovo"!

Društvo

TV N1 LAŽE, SLEDE TUŽBE! Parking servis se oglasio povodom neistina u vezi sa nabavkom vozila "Oko sokolovo"!

Podeli vest

Povodom objave u vestima na TV N1 da su vozila koja su nabavljena za sistem „Oko sokolovo“ polovna, želimo da ukažemo da se radi o netačnim i zlonamernim informacijama, saopšteno je iz JP Parking servisa

Naime, sve što su sagovornici u tom prilogu izneli, ne odgovara istini, već isključivo služi da se ukalja ugled „Parking servisa“ i svih učesnika u ovoj nabavci, sa ciljem da se sakupe jeftini politički poeni. Nije tačna informacija da su kupljena polovna vozila, već su u pitanji nova vozila proizvedena 2019. godine. Ugovor je zaključen 10.09.2019., a nova vozila su isporučena u decembru prošle godine. Kupljena su u postupku javne nabavke po izuzetno povoljnim cenama od 26.666 evra, bez ijedne primedbe na sam postupak. I sama kompanija British Motors je saopštila da je je obezbeđen popust od skoro 30%.

- Reč je o specijalnom namenskom vozilu koje je imalo zahtevanu visinu, nadogradnju i opremu. U cenu je uračunato i kompletno održavanje vozila, kao i održavanje nadgradnje sa sken uređajima. Takođe, ispoštovani su i svi specijalni zahtevi. Za opremu koju vozila koriste potrebni su jači motori i prepravka električnih uređaja koji povećavaju potrošnju električne energije (standard je 150 ampera, ali je ovde zbog kompleksnosti nadgradnje i uređaja zahtev bio da bude 240 ampera) - naveli su u kompaniji British Motors.

Vrednost svakog od ovih vozila sa porezom iznosi više od 40.000 eura. Sistem „Oko sokolovo“ radi uz pomoć najpouzdanijeg vozila sa specijalnom nadogradnjom. Sastoji se od prednjeg dela gde sedi komunanlni milicionar, dok se u zadnjem delu nalazi računarska oprema. Vozilo i dodatna oprema mogu da izdrže ekstremne vremenske uslove od minus 40 do plus 70 stepeni celzijusovih i veoma su pouzdana u radu, snimaju ulice tokom 24 sata, rade u tri smene i praktično se ne gase. U jednom satu svako vozilo može da ima 2.000 opažaja, te da snimi svaki prekršaj, a dnevno može da pređe 240 kilometara što je blizu 90.000 km godišnje. Gepek automobila je odgovarajućih dimenzija kako bi mogao da prihvati samostojeći REK (neophodnu računarsku opremu koja podržava rad tehničkog sistema). U vozilo je ugrađen pojačani alternator od minimalno 180 ampera, kako bi osim napajanja vozila, obezbedio i 24-časovno napajanje opreme koja je sastavni deo vozila. Oslanjanje vozila je takvo da omogućava rad izuzetno osetljive računarske opreme u uslovima neravnina na kolovozu, čestih kočenja i slično. Vozilo je pouzdano u radu (minimalan broj otkaza u režimu rada od 24 sata dnevno, 365 dana u godini).

JKP „Parking servis“ će podneti tužbu sudu protiv medija i pojedinaca koji lažima žele da uruše ugled i nanesu štetu Preduzeću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fikus

pre 3 godine

Kao da je to neko iznenađenje - N1 i ostali Đilasovi mediji ništa drugo ni ne objavljuju nego laži i podvale. Meni samo nije jasno ZAŠTO I DO KADA će Srbija da dozvoli rad te privatne firme registrovane u Luksemburgu, koja ne plaća poreze Srbiji a iz minuta u minut, iz sata u sat, iz dana u dan čini sve da uruši ugled države i da izazove haos? Da li treba građani Srbije da se organizuju i da te strane plaćenike motkama najure iz Srbije? Čini se da je to jedina opcija jer REM nad njima nema nikakvu jurisdikciju ( !!!! ) Krajnje je vreme da DRŽAVA nešto preduzme, ili da se oni podvedu pod naše zakonodavstvo i odgovaraju za to što rade ili im oduzeti sve dozvole i najuriti ih tamo odakle su došli.

Rade

pre 3 godine

Kada vam na N1 kažu: "dobar dan dragi gledaoci", pogledajte dali je stvarno dan! Ako jeste, dobro je, nisu vas slagali da je dan, ali su vas slagali da ste "dragi", jer su oni mrzitelji svega dobrog i normalnog u Srbiji!

Baraba

pre 3 godine

"GDE IMA DIMA IMA I VATRE........", što N1 preteruje preteruje, ali pošto ne možemo da vidimo postupak nabavke i dokumente, nije transparentano, ljudi mogu u sve da posumnjaju, a tada ovakve 'nadritelevizije' imaju plodno tlo da kažu svašta

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija