• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2020

15:48

"VELIKI STRUČNJAK" I NJEGOVE PROGNOZE! Dr Belojević tvrdi da je u Srbiji od korone umrlo 5.000 ljudi, a krajem marta PLAŠIO KOLEGE NUKLEARNIM RATOM i terao ih u skloništa!

Društvo

"VELIKI STRUČNJAK" I NJEGOVE PROGNOZE! Dr Belojević tvrdi da je u Srbiji od korone umrlo 5.000 ljudi, a krajem marta PLAŠIO KOLEGE NUKLEARNIM RATOM i terao ih u skloništa!

Podeli vest

Profesor doktor Goran Belojević koji je pre dva dana u autorskom tekstu u "Danasu" uznemirio javnost tvrdnjama da je u Srbiji od koronavirusa obolelo čak 128.000 ljudi, a umrlo njih 5.000, u mejlu koji je 30. marta 2020. godine uputio članovima Nastavnog veća Medicinskog fakulteta u Beogradu poručio je da će u naredna 72 sata izbiti nuklearni rat između Sjedinjenih Američkih država i Rusije?!?


U autorskom tekstu za "Danas", a koji su brže-bolje preneli svi tajkunski mediji, doktor Belojević, upoređujući preventivnu medicinu u Srbiji sa benzinskim motorom u koji se sipa dizel gorivo, tvrdi da zvanična statistika o broju obolelih i preminulih od koronavirusa u Srbiji nije tačna i da je, prema njegovoj proceni, taj broj mnogostruko veći.

"Upravo toliko procenjujem da je tačan mortalitet i morbiditet u Srbiji od kovida 19 Umrlih 5.000, obolelih 128.000", napisao je Belojević.

Upitana da prokomentariše tvrdnje doktora Belojevića, premijerka Ana Brnabić je na juče održanoj konferenciji za medije Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa ocenila da su takve izjave neozbiljne i činjenično i naučno osporive.

- Videla sam izjavu. Meni je neverovatno da imamo 5.000 preminulih od posledica virusa. Ne znam na osnovu koje računice neko procenjuje da imamo 128.000 potvrđenih, ali bi htela da vidim u tom slučaju i računicu za čitav svet, pa da vidim kako Srbija stoji u tome - kazala je Brnabić.

Dodala je da je sigurno da je u Srbiji broj zaraženih veći u odnosu na potvrđenih, ali, kako je navela, nije sigurna da se "odokativnom metodom" može zaključiti koliki je taj broj.

- Volela bih da vidim kakvi su podaci uvaženom profesoru za čitav svet i pojedine zemlje. Ja nemam ideju kako je mogao da dođe do tih cifara - naglasila je Brnabić i dodala da je i ukupan broj preminulih u prethodnom periodu od drugih bolesti daleko manji od 5.000.

Mislim da su neozbiljne takve špekulacije, koje mogu naučno da se ospore, ali to nije moj posao, zaključila je premijerka.

Koliko su prognoze i procene doktora Belojevića zaista tačne i stručne potvrđuje mejl koji je 30. marta 2020. godine poslao članovima Nastavnog veća Medicinskog fakulteta u Beogradu u kome najavljuje nuklearni rat između Sjedinjenih Američkih država i Rusije u roku od 72 sata i upozorava kolege da nije vreme za onlajn nastavu, već "da treba proveriti koja najbliža funkcionalna atomska skloništa su na raspolaganju zaposlenima"?!? 

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ziko pop

pre 3 godine

Treba ga pustiti da prica,jer kako bi drugacije znali da u Srbiji ima jos ovakvih budala.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17