• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

10.08.2020

17:15

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI NOVA ŠKOLSKA GODINA! Đaci od petog do osmog razreda u klupama SVAKI DRUGI DAN!

Društvo

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI NOVA ŠKOLSKA GODINA! Đaci od petog do osmog razreda u klupama SVAKI DRUGI DAN!

Podeli vest

Deca od prvog do četvrtog razreda od 1. septembra ove godine pohađaće nastavu iz škola, dok će se đaci od petog do osmog razreda smenjivati u školskim klupama svaki drugi dan

Po dva razreda srednjoškolaca će u školi biti jedne nedelje, dok će drugi pratiti nastavu od kuće, a novina je da će sve vreme za sve razrede biti emitovana i onlajn nastava, kao i na jednom od programa Radio televizije Srbije, nezvanično saznaje Kurir u Kriznom Štabu Vlade Srbije.

Naime, iako se konačan dogovor očekuje nakon finalne sednice Kriznog štaba koja će biti održana u utorak, na jučerašnjem sastanku dogovoreno je kako će najverovatnije izgledati nova školska godina od septembra.

Foto: Tanjug

- Osnovci od prvog do četvrtog razreda će biti u školskim klupama jer su epidemiolozi utvrdili da je za njih najmanja opasnost da obole od korone. Za starije razrede nastava će biti organizovana na sledeći način: primera radi, peti i šesti razred dolaze u školu u ponedeljak, dok će sedmaci i osmaci biti u školskim klupama u utorak. U sredu zatim ponovo dolazi peti i šesti razred i tako će se smenjivati. Srednjoškolci će imati isti sistem, samo će se razredi smenjivati u školskim prostorijama na nedeljnom nivou - otkriva izvor.

Prema njegovim rečima, specifično je i to što će se nastava sve vreme odvijati i onlajn ali i preko jednog od programa RTS.

Foto: tvin.rs/Stanislav Lonhardt

- Važiće stroga epidemiološka pravila, roditelji će morati da mere temperaturu deci pre svakog polaska u školu i da odluče da ako se njihovo dete ne oseća dobro da ne moraju da ga taj dan pošalju na nastavu. Zato će za sve razrede biti organizovana i onlajn nastava kako niko od đaka ne bi ništa propustio. Nastava će biti emitovana i na osam jezika manjina. Poštovaće se i stroga epidemiološka pravila o broju đaka u učionici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dec

pre 3 godine

Kako će nastavnici, koji rade u dve ili više škola ? Ja, na primer, radim ponedeljak i sreda u jednoj, a utorak i četvrtak u drugoj školi. Dakle, u ponedeljak predajem petacima i šestacima, ali u utorak ne mogu sedmacima i osmacima u toj istoj školi, jer nisam tu. Tupavi Šarčević prepisuje od Nemaca, a uopšte ne vidi kakva je naša realnost.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija