• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

26.08.2020

17:51

NOVE MERE NA ULASKU U SRBIJU! Našim građanima na granici se MERI TEMPERATURA, a sumnjivi IDU PRAVO U KOVID AMBULANTU!

Društvo

NOVE MERE NA ULASKU U SRBIJU! Našim građanima na granici se MERI TEMPERATURA, a sumnjivi IDU PRAVO U KOVID AMBULANTU!

Podeli vest

Svi koji ulaze u Srbiju, nebitno da li su stranci ili naši građani, na granici dobijaju zdravstveno upozorenje i meri im se telesna temperatura, a svaki sumnjiv slučaj na koronu, pravo sa granice će biti upućen u kovid ambulantu, saznaje "Blic"

Ovo pravilo važi od kada je pojačan zdravstveni nadzor na granicama, a što je počelo da se primenjuje ovih dana, zapravo od kako je korona buknula u zemljama u okruženju, a gde trenutno boravi određen broj naših građana na letovanju.

Kako navodi ovaj sajt, oni sa simptomima korona virusa, kojima se meri temperatura i koji su samim tim i sumnjivi na kovid 19, biće upućivani u kovid ambulante. Tamo će im biti urađeni pregled, rendgen pluća, kao i testiranje na ovaj virs, a po potrebi i hospitalizacija.

U Srbiji se inače sve glasnije priča o mogućoj dvonedeljnoj izolaciji za naše državljane po poravtku sa odmora iz zemalja okružanja, gde je korona podivljala poslednjih dana i nedelja.

Do tada, na granicama će se primnjivati ove mere, a svaki naš građanin dobiće i zdrastveno upozorenje, koje izdaju Ministarstvo zdravlja Srbije i Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 80 odsto obrađenih mesta podršku 413.598 glasača, a Pendarovski 186.954 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija