• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.08.2020

12:58

GRAĐANI SRBIJE NE MORAJU DA BRINU! Moći će sami da biraju vakcinu!

Društvo

GRAĐANI SRBIJE NE MORAJU DA BRINU! Moći će sami da biraju vakcinu!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će se verovatno krajem ove ili početkom sledeće godine pojaviti adekvatna i bezbedna vakcina protiv virusa korona

Lončar je naveo da će Srbija uraditi sve da svojim građanima omogući ne samo jednu, nego više vakcina koje prođu sve testove i dobiju dozvolu.

KORONU ĆEMO ISKORENITI KAD URADIMO OVO! Ministar Lončar o kraju borbe s pandemijom!

VELIKA ČAST! Srbija predsedava konferenciji SZO koju ce gledati ceo svet

Ministar zdravlja je, gostujući na televiziji Pink, obrazložio da će se to učiniti da „ne bismo imali raznorazne teorije, tipa uzeli su od ovog, od onog...“.

- Pokušaćemo da obezbedimo što više vakcina i onda će naši građani moći da izaberu, ali na prvom mestu sve te vakcine moraće da budu bezbedne i da imamo crno na belo da ne izazivaju ništa loše, a da daju rezultat - istakao je Lončar.

On je ukazao da je vakcinacija trenutno jedna od najvažnijih tema u svetu i dodao da velika čast što je Svetska zdravstvena organizacija uputila poziv Srbiji da predsedava konferenciji o imunizaciji, kojoj će prisustvovati ministri iz raznih zemalja.

- Srbija će biti predsedavajuća, a doneće se odluka kako i šta će se raditi sa vakcinacijom do 2030. godine - rekao je Lončar, a preneo Tanjug.

Lončar je apelovao na sve građane da sačuvaju i sebe i druge tako što će da nose masku, poštuju fizičku distancu, izbegavaju gužve...

- Da uradimo sve da situaciju stavimo pod kontrolu, da na jesen sprečimo spajanje sezonskog gripa sa virusom korona, a to ćemo učiniti primenom istih ovih mera. Tu imamo i dodatnu pomoć jer će moći da se primi vakcina protiv sezonskog gripa koja se dobro pokazala, a koja će u Srbiji biti od 1. oktobra - dodao je ministar zdravlja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija