• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.09.2020

13:44

RHMZ IZDAO UPOZORENJE! U naredna dva sata PLJUSKOVI U OVIM DELOVIMA SRBIJE, a tek nas sutra čeka PRAVI ŠOK

Društvo

RHMZ IZDAO UPOZORENJE! U naredna dva sata PLJUSKOVI U OVIM DELOVIMA SRBIJE, a tek nas sutra čeka PRAVI ŠOK

Podeli vest

RHMZ izdao je novo upozorenje!

- U naredna dva sata na jugozapadu i zapadu sa kišom i lokalnim pljuskovima, a u Banatu ponegde sa kratkotrajnom kišom - stoji na sajtu.

Iz RHMZ najavljuju da će danas do kraja dana biti toplo (najviša temperatura od 26 do 30 °C) uz postepeno naoblačenje i pojačanje južnog i jugoistočnog vetra, naročito na planinama i u košavskom području. Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se kasno posle podne, uveče i noću.

Foto: Tanjug

 

- Sutra (26.09.) osetan pad temperature (za 10 do 12 stepeni), a hladnije vreme sa povremenom kišom zadržava se do kraja septembra - piše na sajtu.

Inače, nevreme će stići i u region.

 Metereolozi u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori upozoravaju da se narednih dana očekuje olujno nevreme sa grmljavinom i obilnim padavinama koje mogu izazvati poplave, kao i da postoji mogucnost da se zabele planinski vrhovi.

"Od natprosečno toplog vremena, koje nas sa kratkom pauzom prati od početka septembra, oprostićemo se u subotu kada će nas zahvatiti izraziti hladni front," objavio je slovenački portal 24 sata (24ur.com). Građani Slovenije uozoreni su da mogu da očcekuju "prilično raznovrsne vremenske događaje" - od oluja sa pljuskovima i jačim udarima vetra, do snega na planinama višim od 1.40 metara nadmorske visine.

U Sloveniji će temperatura pasti za najmanje deset stepeni, a samim tim će se steći uslovi za početak grejne sezone.

Foto: Pixabay

 



Zbog jakog juga, očekuje se da će talasi u Tršćanskom zalivu prelaziti visinu od dva metra, najavljuju slovenački meteorolozi.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske objavio je posebno saopštenje u kojem se navodi da će za vikend biti hladnije od proseka za ovo doba godine, da se očekuje obilna kiša i olujni vetar.

Najviše padavina sutra se očekuje na Jadranu, gde su, kako se navodi, uz grmljavinsko nevreme moguće ponegde i bujične poplave.

Bujične poplave zbog kiše i nevremena moguće su i u gorskim predelima, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, gde je takođe izdat drugi stepen upozorenja - narandžasto za opasno vreme.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore upozorio je da se u naredna četiri dana očekuju nestabilne vremenske prilike, ponegde sa obilnom kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, olujnim južnim vetrom.

Zbog obilne kiše, velikog priliva vode, i jakog južnog vetra, upozoravaju iz Diretkorata, potencijalno su moguće i određene posledice u centralnim, južnim i primorskim predelima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija