• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

20.11.2020

13:38

OVO JE BILA GLAVNA TEMA NA SEDNICI KRIZNOG ŠTABA! Tiče se jedne ZABRANE,  a evo da li je bilo reči o POLICIJSKOM ČASU

Društvo

OVO JE BILA GLAVNA TEMA NA SEDNICI KRIZNOG ŠTABA! Tiče se jedne ZABRANE, a evo da li je bilo reči o POLICIJSKOM ČASU

Podeli vest

Srbija i dalje čeka nove mere koje će biti donesene kako bi se sprečilo širenje korona virusa. Konačna odluka biće poznata u 15 časova.

Policijski čas nije čarobno rešenje i to nije bila tema današnje sednice Kriznog štaba. Ali jeste bila tema da se prekine kontakt. Prekid kontakata jedini je lek za smanjenje brojki, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar na uručenju opreme i sanitetskih vozila našoj zemlji od strane Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

U vezi sa eventualnim merama kazao je i da se situacija procenjuje na dnevnom nivou, te da je "virus ušao u porodicu".

- Situaciju procenjujemo na dnevnom nivou, bukvalno za sutradan. Zavisi od brojeva. Nalazimo se u fazi da je virus ušao u porodicu. To je velika razlika u odnosu na ono što je bilo u prethodnom periodu - dodao je.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

 

 

 

Lončar je rekao da je na današnjoj sednici Kriznog štaba napravljen presek trenutnog stanja i da su predložene nove mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa korona.

On je rekao da će u narednih nekoliko sati medicinski deo Kriznog štaba pismeno obrazložiti svaku predloženu meru, a zatim će se razmotriti šta je od toga zakonski izvodljivo da se sprovede.

- Ljudi iz zakonodavstva će da kažu šta je moguće, a šta ne. Niije u redu da izađemo s meroma, pa da neko kaže to nije u skladu sa zakonom, Ustavom Srbije - rekao je Lončar

On je naglasio da je ovoliki broj zaraženih virusom korona posledica nepoštovanja postojećih mera, odnosno da su poštovane mere situaciju ne bi bila ovakva.

- Koje god mere da donesete, minimum sedam do deset dana je potrebno da vidite njihov rezultat - zaključio je on Lončar.

Govoreći o situaciji u bolnica, Lončar je najavio da će i Niška banja postati deo kovid sistema.

- Od jutros cela pulmologija i grudna hirurgija KCS prešle su u kovid sistem. Od jutros smo otvorili celu pulmologiju i grudnu hirurgiju u Kliničkom centru. Pacijente sa grudne smo prebacili na kardiologiju, a sa pulmologije na Internu B. I Niška banja biće pretvorena u kovid bolnicu. Takođe, bolnica u Leskovcu će biti spremna za prijem. Imamo dovoljno mesta u privremenim bolnicama u Nišu i Kragujevcu. Problem je u Beogradu - rekao je Lončar.

Ministar zdravlja se osvrnuo i na situaciju u vezi sa vakcinama za grip.

- Imamo dovoljno vakcina za sezonski grip. Još 200.000 doza tek stiže narednih dana - rekao je.

Podsećamo, danas je održana sednica Kriznog štaba na kojoj je bilo reči o mogućem uvođenju novih mera. Koje mere bi mogle da budu uvedene biće pozanto nakon 15 časova, prema rečima premijerke Ane Brnabi. U Srbiji je juče zabilježen najveći broj zaraženih od početka pandemije, i to 6.109, a preminulo je 29 ljudi.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PRKI

pre 3 godine

Ko o čemu baba o uštipcima.Ovde niko nema m..a. Bitni su kafici gde se ne pridrzava niko ničeg pusi se nargila, nema maski ,puši se ko zna šta,e to je bitno a ne narod.

Partizan

pre 3 godine

Opet neposlusni gradjani ali ovaj put izgleda u vecem delu Evrope posto smo mi i dalje "bolji" od ostalih...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija