• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

17.12.2020

08:00

MOBILNA SESTRA! Vlasnica ambulante za kućnu zdravstvenu negu Žaklina Nedeljković predstavlja svoj brend

Društvo

MOBILNA SESTRA! Vlasnica ambulante za kućnu zdravstvenu negu Žaklina Nedeljković predstavlja svoj brend

Podeli vest

Nakon dugogodišnjeg iskustva i rada kao medicinska sestra u državnom i privatnom zdravstvenom sektoru, Žaklina Nedeljković pokrenula je vlastiti biznis - "Mobilnu sestru", negu u kućnim uslovima i obavljanje medicinsko-tehničkih poslova za ljude kojima je to neophodno, od rođenja beba, pa sve do duboke starosti

- Kada je pružanje zdravstvene pomoći u pitanju, najvažnija je brza reakcija. Mobilna sestra, u tom smislu, asocira ljude na zdravstvenu negu koja im može biti pružena najbrže moguće - kaže Žaklina.

Ova ideja joj se, kako kaže, javila u trenutku kada se i sama našla na mestu pacijenta. Polomila je prst na nozi, zbog čega je dva meseca boravila kod kuće oporavljajući se.

- Shvatila sam koliko je ograničavajuće kada zavisite od pomoći komšija ili rodbine. Tada sam razmišljala o ovom projektu. Prema našem zakonu, medicinska sestra ima pravo da otvori ambulantu. Tako sam rešila da prvo nađem prostor za ambulantu, pa da potom krenem u realizaciju same ideje koja se odnosi na pomoć ljudima - priča Žaklina.

Na tom putu bilo je važno lično usavršavanje.

- Zanatlijama, što medicinske sestre u suštini i jesu, potrebno je iskustvo i obrazovanje u vođenju biznisa - kaže ova preduzetnica.

Diplomirala je menadžment u zdravstvu i neposredno nakon toga zajednica je počela da prepoznaje njene usluge i znanje. Dobila je nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja što je, kako kaže, bila odskočna daska da se za "Mobilnu sestru" sazna.

Danas ne samo da se za njenu ambulantu zna, ne samo da je pomogla brojnim klijentima i pacijentima nego je svojim primerom motivisala druge dame iz Srbije i regiona da razmišljaju o preduzetništvu.

- Rad u preduzetništvu podrazumeva kompletno davanje, ne možete ga ograničiti na radno vreme od devet do pet, to je važno imati u vidu -  jasna je ona.

Kampanja "Žene, ne gubite vreme" sprovodi se u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva pokrenutog od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Glavni cilj kampanje je promocija preduzetničkih ideja srpskih preduzetnica, ali i ohrabrivanje i podrška ženama u realizaciji njihovih inovativnih poslovnih planova.


Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija