• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/ Informer

23.12.2020

09:33

KRITIČAN JE SVAKI DAN! Janković: Ovo će da potraje, a od nas zavisi koliko će da nas košta!

Društvo

KRITIČAN JE SVAKI DAN! Janković: Ovo će da potraje, a od nas zavisi koliko će da nas košta!

Podeli vest

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Jaković rekao je za RTS da se kraj epidemije ne očekuje ove jeseni, dodajući da od svih nas zavisi koliko će sve trajati

Srđa Janković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da modeli koji se prave kažu da za nekoliko nedelja korona može da se razbukti ukoliko se ne budemo pridržavali mera. Od građana, kaže, zavisi koliki će biti porast.

- Kritičan je svaki dan kad možemo nešto da sprečimo, a to ne uradimo. Svaki put kad sprečimo, menjamo situaciju nabolje. Mi smo učesnici a ne posmatrači - napominje imunolog.

Smatra da će čovek pobeiditi virus, odnosno da će doći do novog načina zajedničkog postojanja i prilagođavanja jedno na drugo.

Foto: printscreen RTS

Srđa Janković
Vakcina može da uništi virus

- Može da nestane ako imamo vakcinu, ali sve to zahteva vreme. Za ovu jesen ne možemo očekivati kraj pandemije, ali moramo da se štitimo šta god da radimo - navodi Janković. 

Ukoliko dođe do ubrzanog prenošenja virusa među ljudima, Srđa Janković ukazuje da će biti uvedeno obavezno nošenje maski na otvorenom.

- Svaki nezaštićen kontakt među ljudima je faktor rizika i zato maska ima svoj puni značaj - dodaje član Kriznog štaba

Prema njegovim rečima, brojke su za sada relativno povoljne, ali ne ohrabruje što ih pojedini građani shvataju kao preterano dobre, pa se ne štite.

Foto: printscreen RTS

Srđa Janković
Pandemija će potrajati

- Ovo će da potraje, a od nas zavisi koliko će da nas košta u ljudskim životima i zdravlju - naglašava Janković.

Kada je reč o vakcinaciji protiv gripa, Janković navodi da interesovanje raste iz godine u godinu i da je važno da se vakcinišu rizične grupe – hronični bolesnici, stariji građani, deca i trudnice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija