• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

20.01.2021

11:51

NIS NASTAVLJA SA ULAGANJIMA: Evo šta su prioriteti u 2021. godini

Društvo

NIS NASTAVLJA SA ULAGANJIMA: Evo šta su prioriteti u 2021. godini

Podeli vest

NIS će u 2021. godini investirati više od 20 milijardi dinara, a jedan od ključnih projekata je početak rada Termoelektrane-toplane Pančevo koji se očekuje tokom godine, rekao je generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev

U autorskom tekstu za Bilten Nacionalnog naftnog komiteta Srbije, Tjurdenjev je kazao da će NIS nastaviti sa ulaganjima uprkos krizi, i to u sve segmente poslovanja.

- I u 2021. godini planiramo obiman investicioni program vredan više od 20 milijardi dinara. Ulagaćemo u sve osnovne pravce poslovanja - istraživanje i proizvodnju, preradu i modernizaciju naše maloprodajne mreže. Fokus će biti na najisplativijim projektima u Srbiji i regionu, a naša vizija je jasna – NIS će ostati stabilna kompanija, veliki investitor i uplatilac u budžet, stabilan izvor prihoda za akcionare i zaposlene, kao i pouzdan partner zajednici u kojoj posluje - rekao je generalni direktor NIS-a.

On je kazao da je 2020. godina bila veoma izazovna za kompaniju jer je istovremeno suočena sa naglim padom cena nafte i smanjenjem potražnje za naftnim derivatima usled epidemije COVID-19.

- U takvim okolnostima bili smo pred složenim zadatkom da očuvamo likvidnost i organizujemo rad NIS-a, kompanije sa više od 11.000 zaposlenih u Srbiji i zemljama regiona, energetskog sistema koji je od posebne važnosti za Republiku Srbiju. Baš zbog takve uloge naše kompanije bilo je jasno – NIS ne sme da zastane nijednog trenutka jer bi time bilo uzdrmano tržište naftnih derivata u Srbiji, u trenucima kada su svi kapaciteti države i društva bili usmereni na borbu protiv epidemije i suzbijanje negativnih posledica koje je ona donela - rekao je Tjurdenjev.

Prema njegovim rečima, stabilnost kompanije očuvana je zahvaljujući dobroj saradnji najvećih akcionara, kompanije "Gasprom njeft“ i Republike Srbije, kao i zahvaljujući posvećenom radu svih zaposlenih.

Tako je NIS, oslanjajući se na sopstvene resurse, očuvao ključne investicije, radna mesta i isplatu osnovnih zarada u punom iznosu.

- NIS je uprkos volatilnom tržištu ostao pouzdan izvor prihoda za svoje akcionare i na ime dividende za 2019. godinu isplatio 4,4 milijarde dinara. Takođe, u toku su ključni projekti koji će omogućiti dalji rast u budućnosti, pre svega izgradnja Termoelektrane-toplane u Pančevu koja se realizuje u saradnji sa „Gasprom energoholdingom - rekao je Tjurdenjev. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17