• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.02.2021

13:30

LONČAR: Ustupićemo informacioni sistem za vakcinaciju Republici Srpskoj

Društvo

LONČAR: Ustupićemo informacioni sistem za vakcinaciju Republici Srpskoj

Podeli vest

U Srbiji je do sada vakcinisano oko 5.000 zdravstvenih radnika iz Republike Srpske, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da će Srbija ustupiti informacioni sistem za vakcinaciju Srpskoj, da bi mogli da ga koriste kada budu imali dovoljno cepiva

Lončar je, nakon sastanka sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Alenom Šeranićem, rekao da proces vakcinacije zdravstvenih radnika iz RS u Lozniči, Šapcu, Sremskoj Mitrovici teče odlično i da će nadležni iz Srpske odrediti dalje prioritete koji će dolaziti i koji će biti vakcinisani.

- Dogovoreno je dalja saradnja oko organizacije procesa vakcinacije koje je Srbija prošla, a za koje se priprema RS. Dogovorena je saradnja sa Institutom Batut, Agencijom za lekove i medicinska sredstva - rekao je Lončar.

On je naveo da je cilj da RS pripremu za masovnu vakcinaciju organizuje što brže i bez poteškoća, da je dogovoreno sa predstavnicima Vlade Srbije da se ustupi informacioni sistem koji Srbija koristi kada budu imali dovoljno vakcina.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić zahvalio se predsedniku Srbije, premijerki i ministru zdravlja što su omogućili vakcinaciju zdravstvenih radnika iz Srpske u Srbiji.

- Tu smo da sagledamo kako je Srbija organizovala masovnu vakcinaciju - mislim na informacioni sistem, ljudske resurse - rekao je Šeranić.

On je naveo da se razgovaralo i o nadzoru nad zaraznim bolestima, praćenju neželjenog dejstva vakcina, ali i donacijama koje je do sada Srbija uputila u RS i kako se koriste.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija