• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs

15.03.2021

21:09

NAPETO U KRIZNOM ŠTABU! JOŠ UVEK SE LOME KOPLJA! Oštrije mere su na stolu, 7, 10 ili 14 dana zatvaranja, SKRAĆENJE RADNOG VREMENA SKORO IZVESNO!

Društvo

NAPETO U KRIZNOM ŠTABU! JOŠ UVEK SE LOME KOPLJA! Oštrije mere su na stolu, 7, 10 ili 14 dana zatvaranja, SKRAĆENJE RADNOG VREMENA SKORO IZVESNO!

Podeli vest

Nove mere protiv kovida-19 koje bude predlagao Krizni štab ubuduće neće morati da ozvaničava Vlada Srbije, već će moći da ih formalno usvaja ministar zdravlja Zlatibor Lončar, saznaje “Blic”

Najnovije mere, koje će biti saopštene sutra, do sada su najdetaljnije analizirane od svih prethodnih. Razgovor o njima počeo je još u nedelju, na sastanku na kojem su bili premijerka i medicinski deo Kriznog štaba, odnosno epidemiolozi. Ipak, nije bilo konačnog, detaljnog dogovora.

Sigurno je da na sutrašnji sastanak Krizni štab dolazi sa gotovim rešenjem. I mere će skoro sigurno biti pooštrene.

Medicinski deo Kriznog štaba na poslednjih nekoliko zasedanja zahteva neki nivo zaključavanja na 10 do 14 dana, dok su članovi Vlade, a posebno predstavnici Beograda, protiv toga.

Još nema preciznih informacija koje nas mere očekuju u narednim danima, ali je vrlo verovatno da će one biti komprimis izmeđe zahteva medicinara i stava ekonomsko-političkog dela. Drugim rečima, kompromis između nužde da se pandemija koronavirusa u Srbiji što pre zauzda, s jedne strane, i potrebe da se poslovi i ekonomija što više očuvaju, s druge strane.

Ono što se najčešće čuje kao moguće rešenje jeste da će mere biti oročene na sedam dana i da će podrazumevati skraćivanje radnog vremena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stevan

pre 3 godine

Da se pita globalistički krizni štab prošli bi smo kao države iz okoline, a ovako predsednik Vučić je uradio sve da spase živote i ekonomiju ali obzirom da neće da srozava Srbiju na zadnjem mestu gde nam je od EU i namenjeno, e sad strane službe gledaju da zatvore narod uz mere koje ni pas sa maslom ne bi pojeo kako bi izazvali demonstracije. Neće proći, živela Srbija živeo naš predsednik Vučić.

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Medicinski deo Kriznog štaba na poslednjih nekoliko zasedanja zahteva neki nivo zaključavanja na 10 do 14 dana, dok su članovi Vlade, a posebno predstavnici Beograda, protiv toga... Вирус ковид19 изазива болест код неких инфицираних изазива и смрт, па због тога о мерама заштите треба да одлуку доносе особе медицинске струке а не политичари.

zoran

pre 3 godine

Vlast manipuliše...plaše se pobune građana.

NEBOJŠA

pre 3 godine

крајњее је време,''господо'' медицинари,да признате да сте глупи и неспособни и ОТСТУПИТЕ,јер ви само ЛОШЕ ПРЕПИСУЈЕТЕ мере које доносе друге земље,а то може и моја покојна баба Милија.ово што нам се догађа ИСКЉУЧИВО ЈЕ ВАША КРИВИБА И ВАША МЕСПОСОБНОСТ

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija