• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

15.04.2021

10:56

KONAČNO BOLJE VESTI Više otpusta nego prijema u "Mišoviću"

Društvo

KONAČNO BOLJE VESTI Više otpusta nego prijema u "Mišoviću"

Podeli vest

U KBC "Dragiša Mišović" trenutno se nalazi oko 200 pacijenata, u jedinici intenzivnog lecenja se nalazi 60 pacijenata, a od toga je njih pola na nekom vidu mehaničke ventilacije, rekla je načelnica Anestezije Duška Ignjatović.

Ona je za RTS rekla da je bolnica u kojoj radi je praktično godinu dana bila uvek puna, ali može se primetiti poslednjih par dana da je broj otpuštenih pacijenata nešto veći od primljenih pacijenata.

Dodala je da se sada može reci da imaju prazne kapacitete i da "Dr Dragiša Mišovic" nije maksimalno popunjen.

"U Srbiji je trenutno 80 odsto prisutan britanski soj virusa. Primetili smo da se kliničke slike dramatično brže razvijaju, za kraći broj dana pacijent dođe do respiratora, dosta je mladih pacijenata", navela je Ignjatović.

Napominje da je starosna struktura pacijenata izmedu 50 i 70 godina, više ima muškaraca, a i među umrlima ima više muškaraca.

Kada je reč o dinamici imunizacije, Ignjatović je rekla da je odlično to što smo u kratkom roku dobili vakcine, a druga stvar je da je u Srbiju došao toliki broj vakcina i da imamo mogućnost izbora.

"Proces vakcinacije treba da se nastavi, a možda i da se ubrza jer je cilj da se u što kraćem roku što veći broj vakciniše. Moramo da nadjačamo antivakcinalne lobije, moraju ljudi da shvate značaj vakcinacije", navela je anesteziolog i istakla da sem vakcine nemamo drugo oružje.

Kaže da Srbija nije izolovano ostrvo i da ne znači mnogo da samo mi budemo vakcinisani i da čim pređemo granicu imamo drugu sliku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija