• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.04.2021

17:47

OD 15. MAJA VELIKA KAMPANJA VAKCINISANJA MLADIH! Odlučujući korak prema zaustavljanju bolesti

Društvo

OD 15. MAJA VELIKA KAMPANJA VAKCINISANJA MLADIH! Odlučujući korak prema zaustavljanju bolesti

Podeli vest

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović pozvao je danas građane da tokom predstojećih praznika budu disciplinovani i izbegnu scenario koji smo imali za Sretenje i ukazao na značaj vakcinacije

Tiodorović je najavio i da od 15.maja počinje velika kampanja vakcinisanja mladih, kako bi imali mogućnost da posećuju festivale poput Egzita.

- Vakcinacija je odlučujući korak prema zaustavljanju bolesti - poručio je on.

Kako je rekao Krizni štab je imao zadatak da danas oceni i proceni epidemiološku situaciju pred praznike.

- Želimo svi zajedno da izbegnemo scenario koji imali za Sretenje, kada se desilo da smo imali lepo vreme i mnogo nepoštovanja mera, što je dovelo do porasta broja infekcije i povećanja hospitalizovanih - rekao je on.

Tiodorović je istakao da se taj scenario može izbeći ako budemo disciplinovani i ponašamo se odgovorno.

- Iskoristimo lepo vreme za vreme praznika da udahnemo čistog zdravog vazduha, prošetamo se sa porodicom, i proslavimo praznik ali uz poštovanje mera, kako bi izašli iz praznika očuvani i zdravi - naglasio je on. Ukazao je da je preko 90 odsto pacijenata koji se danas nalaze u kovid bolnicama nevakcinisano.

- Ovaj podatak sam morao da istaknem jer je potpuno jasno iz svih podataka koje dobijamo iz kovid bolnica da stradaju i fatalno završavaju nevakcinisani. Ima onih koji obole a koji su primili jednu dozu, a čak i one sa dve doze - objasnio je on.

Istakao je da nijedna vakcina ne štiti sto odsto, već je efikasna koliko je organizam lica koje prima vakcinu sposoban da odgovori i stvori antitela.

Oni koji imaju oštećen imunitet, koji imaju hronične bolesti, prema njegovim rečima, ne mogu odgovoriti uvek na najbolji način i zato se dešava da takve osobe stvore nedovoljan nivo titra antitela.

- Najveći broj onih koji su vakcinisani prošli su sa lakom kliničkom slikom iako su oboleli. Zato je poruka jasna, a to je da je vakcinacija neophodna - rekao je Tiodorović.

Najavio je da će u vakcinaciji sada biti stavljen fokus pre svega na vakcinaciju radno aktivnog stanovništva, pošto je starije stanovništvo zaštićeno vakcinom.

- Imamo slab odgovor radno aktivnog stanovništva. Moramo aktivno da se odnosimo prema velikim kolektivima, velikim sistemima - kazao je on.

- Vakcinacija je odlučujući korak prema zaustavljanju bolesti - podvukao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija