• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

03.06.2021

10:40

DIGITALNI ZELENI SERTIFIKATI I NA ŠALTERIMA POŠTA U SRBIJI! Evo šta vam je od dokumenata potrebno kako biste ga preuzeli! Video

printscreen RTS

Društvo

DIGITALNI ZELENI SERTIFIKATI I NA ŠALTERIMA POŠTA U SRBIJI! Evo šta vam je od dokumenata potrebno kako biste ga preuzeli! Video

Podeli vest

Više od 150.000 ljudi do sada je dobilo digitalni zeleni sertifikat o vakcinaciji ili rezultatima testiranja tako što su se registrovali preko E-uprave. Sertifikati mogu da se dobiju i u Poštama Srbije

Bojana Nikolić, direktorka Funkcije usluga u Pošti Srbije navodi za RTS da građani Srbije koji su primili vakcinu digitalni zeleni sertifikat mogu bez zakazivanja da podignu i na određenim šalterima pošta.

Za dobijanje sertifikata potreban je važeći pasoš, a ceo proces - od podnošenja zahteva do izdavanja dokumenta, traje svega nekoliko minuta i besplatan je za građane.

"Procedura je vrlo jednostavna. U par koraka, uz važeći pasoš potpuno besplatno na šalterima pošta i izborom opcije da li želite sertiifikat u štampanom ili elektronskom obliku i da li želite setifikat na srpsko-engleskom ili srpsko-kineskom jeziku dobićete zeleni sertifikat u vrlo kratkom roku", objašnjava Nikolićeva.

Dodaje da je za te potrebe Pošta Srbije obezbedila 200 pošta i poštu na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, na Terminalu 1 u prizemlju.

KORAK PO KORAK kako da preuzmete digitalni zeleni sertifikat koji vam je potreban za putovanja! Video

Objašnjava da se svi podaci koji se unose sigurni i da se čuvaju po najvišim bezbednosnim standardima.   

"Potpuno je sve bezbedno jer se podaci unose u aplikaciju i proveru dobijamo iz Kancelarije za e-Upravu", navodi Nikolićeva. 

Foto: printscreen RTS

Tekst potpisa

Objašnjava da u poštama građani mogu da dobiju sertifikat za putovanja u pisanoj formi, ali na lični zahtev i elektonski.

"Pored štampanog oblika omogućili smo da građani mogu na mobilnom telefonu da sačuvaju sve te podatke, da taj digitalni zeleni sertifikat stigne i na mejl adresu građana", objašnjava Nikolićeva.

Dodaje da će od 7. juna i svim stranim državljanima koji su primili vakcinu u Srbiji biti omogućeno da na šalterima više od 200 pošta podignu digitalni zeleni sertifikat. 

Digitalni zeleni sertifikat je potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida 19, rezultatima testiranja na zaraznu bolest SARS-KoV-2 i oporavku od bolesti kovid 19. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VladimirR

pre 2 godine

A da li može sertifikat u pošti da se dobije ako sam vakcinisan u inostranstvu?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija