• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.06.2021

13:56

DA LI JE DECI BIO TEŽI TEST IZ SRPSKOG ILI MATEMATIKE?! Evo šta kažu mali maturanti

Društvo

DA LI JE DECI BIO TEŽI TEST IZ SRPSKOG ILI MATEMATIKE?! Evo šta kažu mali maturanti

Podeli vest

Drugog dana male mature budući srednjoškolci polagali su test iz matematike, koji je, prema njihovim rečima, bio jednostavan i lakši nego probni završni test u aprilu

U OŠ "Stevan Sinđelić" malu maturu polagalo je 96 učenika, a Luka Babunović rekao je za Tanjug da je zadovoljan postignutim i da očekuje da će imati maksimum poena.

Dodao je i da je test iz maternjeg jezika prošao dobro, a u planu mu je da upiše VIII beogradsku gimnaziju, biološko-hemijski smer.

Njegova vršnjakinja Maja Ljubičić navodi da je očekivala da će test iz matematike biti teži, dok joj je test iz srpskog za sada najteži.

- Kombinovanog testa se najmanje bojim - rekla je Maja, koja planira da upiše neku od gimnazija.

Nikolina Ilić potvrđuje utiske svojih drugara i navodi da su bila lakša pitanja na zaokruživanje, kojih je ove godine bilo više.

Direktorka škole Biljana Nešković ističe za Tanjug da su pripreme za malu maturu dugo trajale i da su nastavnici sa decom intenzivno radili.

- Poslednje dve nedelje organizovano je po 10 časova u svakom odeljenju - navela je Neškovićeva i istakla da je zadovoljna što su đaci izlazili pre završetka polaganja testa.

- Nadamo se dobrim rezultatima - naglasila je.

Zamenica direktorke OŠ "Marija Bursać" Nataša Ristić kaže da je prošla godina bila teška, pre svega zbog kombinovanog modela nastave, ali i da priprema za malu maturu nije smela da trpi.

- Dali smo sve od sebe da u ovim okolnostima deca izađu koliko-toliko spremna - rekla je Ristićeva.

Ukupno 52 učenika ove škole polagaće završni ispit, a prema rečima Ristićeve, niko od učenika nije bolestan i nema korona virus.

Kombinovani test sledi sutra, čime se završava polaganje male mature za buduće srednjoškolce.

Preliminarni rezultati biće poznati 27. juna, a konačni 2. jula.

Ministarstvo prosvete poručuje učenicima da nemaju razloga za brigu i da je u školama 11 odsto više mesta nego đaka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija