• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

28.06.2021

15:03

PATRIJARH PORFIRIJE SLUŽIO POMEN KOSOVSKIM JUNACIMA! Na Gazimestanu se okupilo oko 2.000 Srba

Kosovo online

Društvo

PATRIJARH PORFIRIJE SLUŽIO POMEN KOSOVSKIM JUNACIMA! Na Gazimestanu se okupilo oko 2.000 Srba

Podeli vest

Na današnjem pomenu kosovskim junacima na Gazimestanu koji je služio patrijarh Porfirije uz vladiku Teodosija, mitropolita Joanikija i monaštvo i sveštenstvo eparhije raško prizrenske u svojoj besedi srpski patrijarh je rekao da je Kosovo dom svih Srba ma gde se nalazili i da se svi kada dođu ovde osećaju kao kod kuće

- Knez Lazar i sveti kosovski mučenici pokazali su nam put kojim treba da idemo - poručiio je patrijarh okupljenim građanima.

Pomenu na Gazimestanu je prisustvovalo oko 2000 Srba sa svih krajeva Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Okupljeni građani su pevali narodne kosvske pesme.

Patrijarh je prethodno u manastiru Gračanica poručio da svaki put kada dolazimo na Kosovo i Metohiju dubinski znamo da smo se vratili u svoj dom.

"Svaki put kada dođemo na ovu zemlju dubinski znamo da smo se vratili u svoju očevinu. O tome svedoči ova sveta Gračanica, Visoki Dečani, Pećka Patrijaršija, Bogorodica Ljeviška, toliko svetinja svedoči o tome da je ovo dom", rekao je patrijarh tokom liturgije služene povodom Vidovdana.

Foto: Kosovo Online

Patrijarh Porfirije je istakao da i Albance vidimo kao svoju braću i da je siguran da se možemo itekako ne samo razumeti, nego i živeti zajedno, rasti i graditi.

GRAČANICA JE NAŠE IME I PREZIME, NAŠE OKO, NAŠE SRCE - DA LI BISTE DOZVOLILI DA VAM IZVADE OKO I IŠČUPAJU SRCE? Foto/Video

I ove, kao i svake godine, Gazimestan obezbeđuje tzv. kosovska policija, koja na ulažu pretresa rančeve i torbe.

TAKOZVANA KOSOVSKA POLICIJA POD PUNIM NAORUŽANJEM, brane Srbima da stignu na Gazimestan! Više mladića skinuto, evo šta se događa!

Članovi tzv. kosovske policije na ulazu u Gazimestan zaplenili su majice pojedinih srpskih mladića, koje su smatrali provokativnim i na koje gledaju, kako se navodi, kao na "podsticanje na mržnju".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija