• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/borba.me

15.07.2021

13:05

Patrijarh Porfirije neće potpisati temeljni ugovor s Krivokapićem, Crkva ne pristaje na ucene!

Tanjug/Reuters

Društvo

Patrijarh Porfirije neće potpisati temeljni ugovor s Krivokapićem, Crkva ne pristaje na ucene!

Podeli vest

Za Srpsku pravoslavnu crkvu je svaka verzija, osim one koja je ranije usaglašena, Temeljnog ugovora neprihvatljiva i oni se neće oglašavati povodom pokušaja premijera Zdravka Krivokapića da na mala vrata progura nešto što sa Crkvom nije usaglašeno, potvrđeno je portalu Borba u Patrijaršiji

Portalu je, kako se navodi, saopšteno da se SPC neće zvanično oglašavati povodom navodnog Temeljnog ugovora koji je predložio premijer Zdravko Krivokapić jer bi to bilo krajnje neozbiljno.

- Za nas postoji samo jedan jedini Temeljni ugovor koji je usaglašen sa Vladom Crne Gore pre nekoliko meseci. Nikakve druge dokumente koji se naknadno pojavljuju Crkva niti će uzimati u razmatranje niti će se njima baviti. Za SPC postoji samo jedan jedini Temeljni ugovor, a to je onaj koji je usaglašen i koji je premijer Zdravko Krivokapić nakon velikog skandala koji je napravio u Patrijaršiji odbio da potpiše. Nakon svega što se izdešavalo, ne našim krivicom, Temeljni ugovor više nije tema kojom ćemo se baviti, prenosi Borba reči iz Patrijaršije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baća

pre 2 godine

Kao što se moglo i pretpostaviti, Krivokapić je podlegao raznim pritiscima i teško izneverio sve one koji su ga doveli na vlast, a pre svega blaženopočivšeg mitropolita Amfilofija. Da taj čovek ima časti, dao bi ostavku ako ne može da sprovede ono što je obećao u predizbornoj kampanji. Ali, očigledno je da te časti i odgovornosti nema. Sad je sve jasno.

Dragi

pre 2 godine

...SPC se neće više baviti Temeljnim ugovorom. Jasno i glasno. I svima razumljivo. Ostaje samo još da SPC odgovori na jednostavno pitanje: zašto je SPC podržala Zdravka Krivokapića, a ne Mandića, Kneževića i/ili Medojevića? Odgovor na ovo pitanje ne mora biti saopšten iz Patrijaršije u Beogradu, može i Mitropolija Crnogorsko-Primorska iz Cetinja da pojasni srpskom svekolikom narodu, ko je i zašto tražio uklanjanje Mandića, kasnije i ostalih čelnika DF-a prilikom formiranja vlade CG. Dakle gospodo iz SPC-a, nemojte samo reći da je u pitanju bila greška. Ne nije greška, u pitanju je NAMERA teška. I zbog te namere, neki sveštenici moraju biti izopšteni iz SPC-a.

Baća

pre 2 godine

Razumem Vašu ljutnju i razočaranost. I sam to osećam.Ali greške se u politici, kao i u životu, dešavaju. Pretpostavljam da je SPC preporučila, na nečiju ideju, Krivokapića kao nestranačku ličnost da bi se izbegle priče o Mandiću, Kneževiću i Medojeviću kao političarima koji se bore za vlast. I ljudi su se sklonili. Ali onaj kome su prepustili kormilo je, posle izbora, okrenuo ćurak i nastavio suštinski istu politiku kao i Milo Đukanović. Dodvorava se Zapadu, hvali NATO, podržava komadanje Srbije, proterivanje našeg ambasadora, mutljavi sa Temeljnim ugovorom sa SPC itd. Dešava se. I zato ga treba smeniti. Ali, to moraju da reše oni koji su ga i doveli na vlast, a ne mi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija