• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje novosti

01.08.2021

08:58

OČEKUJE NAS NOVA MERA? Đerlek: ČETVRTI TALAS KORONA VIRUSA JE NEMINOVAN, borba će trajati duže nego što smo se nadali!

Društvo

OČEKUJE NAS NOVA MERA? Đerlek: ČETVRTI TALAS KORONA VIRUSA JE NEMINOVAN, borba će trajati duže nego što smo se nadali!

Podeli vest

Ne verujem da sa postojećim merama možemo da dočekamo pogoršanje, ne smemo da čekamo da se to dogodi, naveo je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek

- Četvrti talas korona virusa je neminovan, a sigurno nećemo čekati pogoršanje epidemiološke situacije sa postojećim merama - rekao je Đerlek.

On je istakao da je neophodno pooštravanje mera kako bi se smanjila mogućnost prenosa zaraze koronavirusom. 

- Očekujem pooštravanje mera u smislu broja ljudi koji se okupljaju na jednom mestu, jer svaki kontakt predstavlja ogroman rizik za prenošenje zaraze. Kod nas je procenat vakcinisanih nizak, a opuštenost građana neopravdana i nedopustiva - rekao je on.

Foto: printscreen RTS

Dr Đerlek je upozorio da nevakcinisani omogućavaju virusu da mutira i podižu nivo procenta za postizanje kolektivnog imuniteta, što može dovesti do prave katastrofe.

 

- Borba sa koronom potrajaće duže nego što smo se nadali, svakodnevno se veliki broj građana vraća s letovanja. Razumem opuštanje i odlazak na zasluženi odmor, ali samo ako ste otišli na put vakcinisani. Ići na letovanje nevakcinisan, u zemlje gde bukti korona, veliki je rizik. Već nas plaši konstantan rast broja pregleda u kovid ambulantama, ne isključujem mogućnost da se pojavi neki soj koji je rezistentan na postojeće vakcine, što bi bila katastrofa - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

postovani gospodine vi reagujete tek kad kola krenu nizbrdo zasto se do sad nije postovalo ono sto je doneseno a nije nikad stavljeno van snage nema ksfica bez maske u prevozu I.T.D vi reagujete kad pacijentu treba respirator a mislim da svi znamo bolje je spreciti nego leciti

Ja

pre 2 godine

A ako se krene na put sa prelezanom koronom? Taj imunitet niko ne spominje, svi zapeli sa vakcinom. Jesenas pre vakcine pricali da smo blizu kolektivnog imuniteta, pa zimus da je dosta 1,5 miliona vakcinisanih a vidi sada. Korona ce prestati kada narod kaze dosta.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija