• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2021

15:07

Junajted grupa u Hrvatskoj pokrenula hajku protiv Telekoma i države Srbije!

Društvo

Junajted grupa u Hrvatskoj pokrenula hajku protiv Telekoma i države Srbije!

Podeli vest

Lučić: Pobeđujemo jer smo bolji!

Dragan Šolak, u pokušaju da spreči propast Junajted grupe na regionalnom tržištu, hoće da ocrni sopstvenu državu i kod Hrvata optužuje Srbiju za velikosrpsku hegemoniju!

Tajkun Dragan Šolak i njegova Junajted grupa pokrenuli su brutalnu kampanju protiv Telekoma Srbija i države Srbije u hrvatskim medijima! Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma, smireno je odgovorio: “Optužbe da preko fudbala širimo geopolitički uticaj Srbije su besmislene, mi se rukovodimo isključivo poslovnim interesima, za dobrobit naših korisnika i naše kompanije”. 
Dan za danom, zagrebačke dnevne novine “Jutarnji list” i nedeljnik “Nacional” objavili su opširne tekstove u kojima žestoko napadaju srpski Telekom, direktnog konkurenta Junajted grupe na regionalnom tržištu, ali i državnu politiku Srbije, optužujući ih da su krenuli u velikosrpsku ekspanziju i da iza kupovine prava na emitovanje utakmica Premijer lige stoji političkih interes zvaničnog Beograda protiv drugih država u regionu.

Šolakova kompanija Junajted grupe nalazi se u ogromnom finansijskom problemu, na ivici bankrota: ima dugovanja od astronomskih 3,3 milijarde evra sa tendencijom povećanja na neverovatne četiri milijarde, beleži ukupni gubitak u poslovanju od 577 miliona evra, ove godine su ih napustili najbolji i najpoznatiji novinari, od Jugoslava Ćosića i Jelene Zorić do Minje Miletić, da bi na kraju izgubili od Telekoma na tenderu za ekskluzivna prava na prenose utakmica Premijer lige. 
Dragan Šolak je zbog toga, u znak osvete, prvo u Srbiji, a sada i u Hrvatskoj, organizovao medijsku kampanju u kojoj se iznose najprljavije neistine i manipulacije ne samo o Telekomu već i o državi Srbiji!

Foto: Zoran Sinko

Generalni direktor Telekom Srbije Vladimir Lučić

Šolakova namera je da prikaže kako širenje Telekoma u regionu bivše Jugoslavije ima za cilj političko jačanje Srbije, pa da na osnovu toga Evropska unija, odnosno pre svih Evropska komisija, zaustavi tržišnu dominaciju srpskog biznisa u regionu. Ovaj tajkun, kako bi sprečio propadanje “Titanika” od Junajted grupe, hoće da ocrni sopstvenu državu i optuži je na Zapadu za velikosrpsku hegemoniju!

Krenuo je Šolak u kampanju, nimalo čudno, od Hrvatske, pa su “Jutarnji list” i “Nacional”, pored širenja straha od Srbije, izneli i tvrdnje da će korisnici kablovskih televizija u toj zemlji ubuduće plaćati sportske sadržaje Telekomove “Arene sport” skuplje nego “Sport klub” Junajted grupe.
Vladimir Lučić, prvi čovek Telekoma Srbija, u gostovanju na TV Pink odbacio je sve optužbe i objasnio da Junajted grupa pune tri godine koristi oprobane mehanizme u borbi protiv konkurencije!

- Otkad je Telekom krenuo na put oporavka i ekspanzije, pre oko tri godine, neprestano smo na udaru Junajted grupe, koja koristi informativne medije u svom vlasništvu kao batinu za disciplinovanje konkurencije, a sada su krenuli da koriste i neke medije u regionu. Bukvalno sve što su ovih dana, kao i inače, pisali o nama je neistina i manipulacija, uključujući to da će usluge Arena sporta u Hrvatskoj poskupeti. Mi hoćemo da preko sportskih sadržaja povećamo broj korisnika i ojačamo prodaju reklamnog prostora na Areni, da uvećamo prihode i razvijamo kompaniju - objasnio je Lučić.

Podsetimo, na kanalima Arena sporta gledaoci ekskluzivno mogu da gledaju utakmice fudbalske Lige šampiona i Lige Evrope, špansku Primeru, italijansku Seriju A, američku NBA košarku, a od sledeće sezone korisnici Arene će imati na raspolaganju englesku Premijer ligu.

Telekom se širi i na Severnu Makedoniju!

Na tragu regionalnog sporazuma Otvoreni Balkan, srpski Telekom će u Severnoj Makedoniji uskoro osnovati kompaniju koja će se zvati “m:tel”, isto kao Telekomove kompanije u Crnoj Gori i BiH, najavio je Vladimir Lučić! 
“Po dobijanju dozvole nadležnih tela u Severnoj Makedoniji, prvo ćemo tamošnjim korisnicima nuditi uslugu satelitske televizije, a posle ćemo se proširiti na usluge mobilne telefonije i fiksnog interneta. Ovo ne bi bilo moguće bez sporazuma Otvoreni Balkan, koji relaksira ukupnu atmosferu u regionu, nosi sa sobom pozitivni duh, a za našu kompaniju je od ogromnog značaja”, naglasio je Lučić. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomić Bane

pre 2 godine

Živo me interesuje, šta kažu "mudraci" iz Jutarnjeg lista" i "Nacionala", kako tumače kupovinu kompanija iz Zrenjanina (koji uzgred budi rečeno nije bombardovan 1999, jer je od nekoga tamo tipovana kupovina sistema "Sevo Mihalj"), Ce Market i Soko Štark iz Begorada itd... da li je to velikohrvatska ekspanzija ili šta?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17