• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

06.09.2021

22:10

BROJ OBOLELIH RASTE, AMBULANTE SU PUNE, A KAPACITETI BOLNICE U POTPUNOSTI ZAUZETI! Nijedan VAKCINISANI pacijent nije imao teži oblik gripa!

Društvo

BROJ OBOLELIH RASTE, AMBULANTE SU PUNE, A KAPACITETI BOLNICE U POTPUNOSTI ZAUZETI! Nijedan VAKCINISANI pacijent nije imao teži oblik gripa!

Podeli vest

Direktorka KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković izjavila je danas da broj pacijenata raste i da je očigledno da su nepridržavanje mera i slab odziv vakcinaciji dali loše posledice zbog kojih sada trpe svi

Gostujući na RTS, Zdravković je naglasila da nijedan pacijent koji se vakcinisao, a koji je oboleo od kovida, nije imao teži oblik bolesti.

Istakla je da će, ukoliko bude bilo potrebe, KBC "Bežanijska kosa" ući u kovid sistem.

Govoreći o radu KBC "Bežanijska kosa", Zdravković je rekla da su ambulante prepune i da su kapaciteti bolnice u potpunosti zauzeti.

- Naša onkologija ogroman broj pacijenata leči. Veliki je priliv pacijenata sa različitim akutnim komplikacijama, sa pogoršanjem hroničnih oboljenja koja su non-kovid i ono što moram da kažem, jedan veliki broj pacijenata koji imaju tegobe zbog preležanog kovida, koji se nisu vakcinisali, a nijedan pacijent koji je došao zbog komplikacija od vakcinacije - kazala je Zdravković.

Kaže da je značajno otežan rad u zdravstvenim ustanovama i da je jedan deo zdravstvenog kadra na ispomoći u Kovid bolnici u Batajnici.

- Taj teret nosi ceo zdravstveni sistem. S druge strane, mi smo tu da pokrijemo potrebe pacijenata, jer pacijenti koji imaju teška oboljenja, a koja nisu kovid, moraju da se leče, jer u slučaju da se ne leče, dolazi do progresije i velikih komplikacija tih oboljenja - naglasila je direktorka.

Zdravković je naglasila da između 30 do 40 odsto pacijenata koji su se zarazili imaju neki oblik produženog kovida, a da svaki deseti pacijent ima kardiovaskularne komplikacije koje mogu da budu izuzetno ozbiljne, a nekada mogu da ugroze život.

Foto: Beoinfo

Dodala je da nijedan pacijent koji se zarazio, a bio je vakcinisan, nije imao teži oblik kovida.

U KBC "Bežanijska kosa" vakcinisano je, kaže, više od 70 odsto zaposlenih, a jedan deo zaposlenih će se vakcinisati kada im prođu tegobe koje su dobili nakon zaraze.

- Moram da kažem da je na odeljenju onkologije i klinika za onkologiju obuhvat vakcinacije stoprocentni. Na to smo posebno ponosni svi, jer tu rade ljudi koji rade sa najvulnerabilnijim pacijentima - rekla je Zdravković.

Dodala je da čovek kao lekar mora da bude svestan da ne sme naštetiti pacijentu i to je osnovna vodilja zbog koje bi svi zdravstveni radnici trebalo da se vakcinišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija