• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

29.09.2021

16:02

ILI VAKCINA ILI RESPIRATOR! Kovid propusnice neće zaustaviti koronu!

Društvo

ILI VAKCINA ILI RESPIRATOR! Kovid propusnice neće zaustaviti koronu!

Podeli vest

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba prof. dr Zoran Gojković gostujući u „Uranku“ na K1 televiziji ponovo je apelovao na sve građane da se što pre vakcinišu

- Naš prioritet je da svima koji su oboleli omogućimo adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Mi moramo da lečimo i vakcinisane i nevakcinisane. U bolnicama je 75 odsto nevakcinisanih i od ukupnog broja pacijenata na respiratorima njih 90% su nevakcinisani. Kada je reč o vakcinisanima koji su na respiratoru – to su starije osobe, imunokompromitovane – kazao je Gojković.

- Građani moraju da budu svesni da ćemo sa ovim virusom živeti, i da ćemo se svi u jednom trenutku zaraziti, ali glavno je to koliko ćemo tešku kliničku sliku razviti. Molim vas, vakcinišite se, što pre. Ili vakcina ili respirator – kazao je Gojković.

On je najavio da početkom oktobra u Srbiju stiže i „Moderna“ i da vakcina ima dovoljno.

Govorio je i o broju obolelih koji je juče dostigao brojku od 8.467.

- U ovom talasu epidemije smo već nekoliko nedelja, ali smo zaustavili eksponencijalni rast broja zaraženih. To znači da će brojevi narednih dana biti isti kao sada ili manji, neće se dogoditi da bude 12.000 ili 13.000 zaraženih sledeće nedelje – kaže Gojković, pa dodaje - Krizni štab se sastaje svakog dana, to što mediji nisu prisutni ne znači da ne radimo. Dr Gojković je kazao da je veliki problem to što je veća vest kada umre vakcinisana osoba nego nevakcinisana. Naša država odlučila je da sluša naučne institucije i tako će biti i ubuduće. Dve milijarde ljudi u najsavremenijim državama na svetu je vakcinisano.

Kada je reč o kovid propusnicama, Gojković smatra da one ne rešavaju problem.

- One neće zaustaviti epidemiju, eventualno će još nekoga podstaći da se vakcinišu. Prisila ne funkcioniše, kada nekoga terate na nešto on to onda namerno neće. Naročito je to svojstveno nama kao narodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Relja

pre 2 godine

Ne mislite da je narod umoran od ovih šarlatana.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17