• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.10.2021

12:54

HITNO POTREBNA OŠTRA KONTROLA MERA! Ovo je sada individualna odgovornost, jedini izlaz je vakcinacija!

Društvo

HITNO POTREBNA OŠTRA KONTROLA MERA! Ovo je sada individualna odgovornost, jedini izlaz je vakcinacija!

Podeli vest

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da kovid više nije zdravstveni, već socijalno-psihološki problem

- Ja sam lično govorio da moramo da sprovedemo hitno veoma oštru kontrolu mera sa kažnjavanjem i veoma obimnu vakcinaciju. A ostvario se najgori scenario i mi se sada nalazimo u situaciji da je ovo socijalno-psihološki problem - rekao je Tiodorović.

Ukazao je da je glavni problem slaba vakcinacija građana Srbije.

- Ovo je sada individualna odgovornost. Moramo da budemo svesni, jedini izlaz je vakcinacija. Da li možemo za 10 do 15 dana vakcinisati još 20 odsto populacije - deluje mi da ne možemo - rekao je Tiodorović.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Jedini izlaz je vakcinacija

On smatra da nove mere ne bi donele puno toga i dodaje da je medicinski deo Kriznog štaba svakodnevno u komunikaciji.

- U svakom slučaju neće biti zatvaranja. Zasedanje će biti ubrzo. Mi ćemo sigurno tražiti mnogo oštriju primenu mera i njihovu kontrolu. Pitanje je samo ko će to da kontroliše - istakao je Tiodorović.

On je postavio pitanje da li je normalno organizovati svadbe i proslave u ovoj situaciji i istakao da je potrebno da budemo svesni i individualno.

- Ne želimo da pravimo razliku između vakcinisanih i nevakcinisanih nego da napravimo što bolje okolnosti da svi uskoro možemo da funkcionišemo normalno - rekao je Tiodorović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija