• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

04.10.2021

10:45

U BOLNICAMA JE VIŠE OD 95 ODSTO NEVAKCINISANIH! Za 41 dan nije preminuo nijedan imunizovani pacijent!

Društvo

U BOLNICAMA JE VIŠE OD 95 ODSTO NEVAKCINISANIH! Za 41 dan nije preminuo nijedan imunizovani pacijent!

Podeli vest

Brojke savršeno jasno pokazuju da je vakcina jedini put da se sačuva život. U poslednji 41 dan (ralunajući do srede 29. septembra, kada je urađen presek) nije preminuo nijedan revakcinisani pacijent. Takođe, na respiratoru nema revakcinisanih, a u bolnicama je više od 95 odsto nevakcinisanih

Sve ovo se vidi iz podataka koje je objavio Stevan Blagojević, direktor Institutta za opštu fizičku hemiju, administrator grupe nauka bez cenzure. Podaci su pouzdani i više puta provereni.

NOVO UPUTSTVO BATUTA! Evo kojom vakcinom treba da se vakcinišu tinejdžeri i šta je POSEBNO VAŽNO!

Na osnovu podataka koje je izneo Blagojević, na bolničkom lečenju je 95,04% onih koji nisu vakcinisani, dok su među vakcinisanima koji su ipak morali da budu hospitalizovani pretežno oni sa teškim pratećim oboljenjima (dijabetičari, onkološli bolesnici...).

Foto: printscreen

Na bolničkom lečenju je 95,04% onih koji nisu vakcinisani
NEMA ALTERNATIVE

Blagojević je pojasnio da je najviše hospitalizovanih, kada govorimo i vakcinisanima, među onima koji su imunozovani sinofarmom (299), ali mora se uzeti u obzir da je građanima Srbije dato ubedljivo najviše upravo kineskih vakcina, čak 3,7 miliona doza, što je gotovo dvostruko više nego svih ostalih cepiva zajedno. 

Zanimljivo, među 299 hospitalizovanih koji su primili sinofarm čak je 201 dijabetičar. 

I ministarka Darija Kisić Tepačević, članica kriznog štaba, insistira na tome da je vakcinacija jedina mera koja može da zaustavi virus. Na pitanje da li treba očekivati restriktivnije mere, ona je rekla da je odgovor vrlo jednostavan: vakcinacija, vakcinacija, vakcinacija...

- Nema alternative za vakcinaciju. I te kako imamo mere koje su na snazi, imamo inspekcije koje su na terenu po čitavoj Srbiji, ali nemamo policajce za svakoga od nas. Imamo porats broja vakcinisanih, ali nemojte da dočelamo da nam se neki član porodice razboli ili, nedajbože, umre da bismo bili svesni koliko je virus opasan. Apelujem na sve građane da se vakcinišu jer jedino vakcinacija spasava živote - poručila je dr Kisić.

Foto: Tanjug

Nema alternative za vakcinaciju
NEMOGUĆA MISIJA

O vakcinaciji je govorio i dr Branislav Tiodorović, ministarin kolega iz kriznog štaba.

- Bitna je i individualna odgovornost. Ako u Švedskoj, na primer, neko odbije vakcinaciju, šalju ga kod psihijatra ili psihologa. Pitam se šta bi bilo kod nas da se tako nešto desilo - objašnjava Tiodorović.

Epidemiolog ocenjuje da bi za 10 ili 20 dana trebalo da vakcinišemo još 20 odsto građana, što izgleda praktično nemoguće.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Bitna je i individualna odgovornost
 
PRESEK STANJA U SRBIJI (zaključno sa 29. septembrom)

DATO VAKCINA

  • sinofarm 3.700.000
  • fajzer 1.300.000
  • sputnjik-V 602.000
  • astrazeneka 255.000

HOSPITALIZOVANI

  • 6.155 pacijenata
  • 5.850 (95,04%) nevakcinisano
  • 305 (4,96%) vakcinisano

VAKCINISANI U BOLNICAMA

od 305 vakcinisanih

  • 299 primilo sinofarm

OD TOGA

- 201 dijabetičar, svi 65+ godina

- 21 onkološli pacijent, svi 60+ godina

- 31 na dijalizi, svi 50+ godina

- 46 sa nejasnom istorijom volesti, svi 50+ godina

  • 3 primilo sputnjik-V

OD TOGA

- jedan dijabetičar, svi su 70+ godina

  • 2 primilo astrazeneku

OD TOGA

- dijabetičar, 58 godina

- dijabetičar, 72 godine

  • 1 primio fajzer

- onkološli bolesnik, 72 godine

NA REPSIRATORU

  • 251 - nema revakcinisanih
  • Umrli u poslednjih 41 dan - nema revakcinisanih

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala

pre 2 godine

Nisam antivakser, ali bih vas molio da kao vaš redovan čitalac ne širite neistine. Upoznat sam sa situacijom u jednoj od naših većih bolnica o obolelima sa koronom Trenutno je na lečenju više od 50 posto vakcinisanih! Zato vas molim istinu i samo istinu!!

zoran

pre 2 godine

Zbog tih što neće da se vakcinišu, a nemaju prepreka za vakcinaciju, bolnice za ostale bolesnike se prepravljaju za njih kada obole. Ako nema mesta, po dvoje u krevet kao u normalnim bolnicama u kojima nema dovoljno kreveta za sve bolesnike.

Misirac

pre 2 godine

Moj otac je preminuo u bolnici 22.09.2021. od kovida a primio je dve Sinofarm vakcine

Jasmina Kostić

pre 2 godine

Moja mama je umrla 1. 9.2021 u kovid bolnici Kruševac, a bila vakcinisana i revakcinisana kineskom vakcinom! Zašto lažete i iznosite netačne podatke.

Kad imate loše sagrađenu kuću i udari uragan, odneće je... Dr Stefanović slikovito objasnila kako vakcina deluje na organizam
Društvo

Kad imate loše sagrađenu kuću i udari uragan, odneće je... Dr Stefanović slikovito objasnila kako vakcina deluje na organizam

Za svega sedam dana od početka bolesti pacijenti ulaze u srednje tešku formu, a u narednih sedam dana već su na respiratoru. Ako su nevakcinisani, nikakva terapija ne pomaže - umiru. Toga dosad nije bilo. Ali delta soj je potentniji od svih prethodnih, kaže dr Vladanka Stefanović, anesteziolog iz KBC Zvezdara, na ulazu u ovu bolnicu koja je peti put u kovid sistemu

04.10.2021

09:36

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija