• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

06.10.2021

09:42

Više od polovine bolnice Gornja Toponica je zaražena kovidom... NISMO SIGURNI KAKO JE VIRUS UŠAO NA ODELJENJE!

Društvo

Više od polovine bolnice Gornja Toponica je zaražena kovidom... NISMO SIGURNI KAKO JE VIRUS UŠAO NA ODELJENJE!

Podeli vest

Trideset od 57 pacijenata i 7 radnika zaraženo je koronom na jednom od 15 odeljenja u Specijalnoj bolnici Gornja Toponica, potvrdio je direktor ove ustanove Milan Stanojković. Naglašava da svi imaju blagu kliničku sliku, da su pacijenti vakcinisani kao i da zaražavanje radnika nije ugrozilo lečenje pacijenata

Nisu sigurni kako je virus ušao na odeljenje, navode da je najverovanije neko od radnika bio zaražen ali nije imao simptome. Sedmoro pacijenata imalo je temperaturu, navodi Stanojković. Zaraženo je i sedmoro radnika koji su u izolaciji.

U novosadskoj bolnici najmlađi pacijent NA RESPIRATORU ima SAMO 22 GODINE!

- Ono što je nama kao stručnjacima najbitnije, da je klinička slika potpuno blaga i kod pacijenata i kod osoblja. Apsolutno niko nije bio niti na kiseoniku, niti upućivan u kovid bolnice u gradu - kaže Stanojković.

Svi pacijenti koji su na trajnom tretmanu u bolnici vakcinisani, kao i 85 odsto zaposlenih.

U bolnici ima 15 odeljenja i više od 480 zaposlenih radnika, tako da prema rečima Stanojkovića tretman pacijenata nije ugrožen bez obzira na broj radnika u izolaciji. Navodi i da je upravo odeljenje gde je polovina pacijenata vakcinisano dokaz zašto je imunuzacija važna.

- Vi imate polovinu pacijenata koji su se zarazili, sedam je imalo temperaturu, ostali asimptomatski, shvatate koliko je vakcinacija važna - zaključuje Stanojković.

U Specijalnoj bolnici trenutno je na lečenju oko 650 pacijenata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija