• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink/Informer

20.10.2021

10:23

Nepoverenje mladih postoji zbog društvenih mreža! Neophodne su tribine radi informisanja o vakcinaciji!/video/

printscreen

Društvo

Nepoverenje mladih postoji zbog društvenih mreža! Neophodne su tribine radi informisanja o vakcinaciji!/video/

Podeli vest

Direktor "Doma učenika srednjih škola Milutin Milanković" Nenad Milenović objašnjava da je organizovanje tribine za srednjoškolce održano kako bi učenici bili upućeni i informisani u sve što obuhvata vakcinaciju i imunizaciju

Kako je Milenković istakao, u razgovoru sa učenicima, uočene su svojevrsne nedoumice povodom vakcinacije u borbi sa koronavirusom, te je tim povodom, vaspitna služba, zajedno sa zaposlenima škole, došla do zaključka da je neophodno, da ovakav tip edukacije mora da se organizuje, kako bi učenicima, sve nedoumice koje imaju bile razjašnjene.

- Kod nas u vaspitno obrazovnom sistemu nije bilo ovakvih tribina. Nama su došli prof dr. Predrag Kon, dr Srđa Janković, kao i gradonačelnik Zoran Radojičić kako bi razgovarali sa đacima, ali i odgovarali na sva pitanja koja su mladi imali za njih - ističe Milenović.

Milenović dodaje da je od 450.000 hiljada mladih u uzrastu od 12 do17 godina, vakcinisano samo nešto oko 15.000 ili 16.000 dece, što nije dobar podatak, a čemu svedoči već pomenuto nepoverenje.

- Tribina jeste vid komunikacije sa mladima, i kada je u pitanju opšta sistematska edukacija, mi toga nemamo puno. Mislimo da je ovo dobra stvar za njih, i zbog svih nepredviđenih okolnosti koje mogu da nas zadese - rekao je Milenović.

UČENICI NE VERUJU VAKCINAMA! Mi ih nismo ubeđivali, trudili smo se da ih edukujemo ALI NISMO OČEKIVALI TOLIKO ČVRST PROTIVAN STAV!

Nepoverenje postoji jer je to plasirano na društvenim mrežama odakle sve i potiče. Kako Milanović navodi, mladi ne prate medije, koliko sve osnovne informacije uzimaju sa mreža, a kao najveću nedoumicu iznose to, da đaci ne žele da se vakcinišu, jer to ne žele ni lekari.

- Dr Kon je na to dobro odgovorio, jer mladi imaju iskrivljenu sliku. Objasnio je da od 120.000 lekara, njih 86.000 jeste vakcinisano - navodi Milenović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17