• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

26.10.2021

16:29

Od 1. januara 2022. putovanja u EU moguća samo za VAKCINISANE, ANTIGENSKI TEST I PCR NEĆE VAŽITI?!

Društvo

Od 1. januara 2022. putovanja u EU moguća samo za VAKCINISANE, ANTIGENSKI TEST I PCR NEĆE VAŽITI?!

Podeli vest

Od prvog januara u mnoge države Evropske unije neće moći da se putuje bez potpune imunizacije, saznanja su Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Juta"

S obzirom na to da mnogi građani već sada razmišljaju o novogodišnjim aranžmanima i putovanjima u evropske metropole ili egzotične, tropske destinacije, a primili su dve doze istog proizvođača vakcine, sad razmišljaju za koju buster, treću dozu da se opredele kako bi neometano mogli da putuju.

Milan Lainović, potpredsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Yuta" za Kurir televiziju ponovio je da nema univerzalnog pravila, odnosno da same države i njihovi zakoni određuju ko i pod kojima uslovima trenutno može da uđe u zemlju.

- Ni u EU nisu sve države zauzele isti stav, u Mađarsku, Austriju, Hrvatsku, Sloveniju može da se ide sa kineskim vakcinama, ruskim vakcinama, u Nemačku i Italiju ne mogu, u kombinaciji da, ali da su sve tri iste vakcine, ne može - pojasnio je Lainović.

Foto: printscreen

Milan Lainović, potpredsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Yuta"

Ono što je naglasio je da se bez potpune vakcinacije u tim zemljama ne može posetiti restoran, prodavnice, šoping mol.

- Tako je u toku celog dana. Vi se registrujete, postoji kod sa vašim podacima i u slučaju da je neko u restoranu zaražen, vas obaveštavaju da se i vi kontolišete. Nigde ne možete bez vakcinie ili uz važeći PCR test - istakao je on i dodao da će od 1. januara 2022. godine sve testove zameniti jedino i isključivo vakcinacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VTF

pre 2 godine

Majmuni danas ceo dan vas edukujem od 01.01.2022 se ukida pcr time i pandemija uvodi se precizniji test ali za vas ne edukovane to će biti prikazano kako je vakcinacija tome doprinela a u suštini je pcr taj koji je pravio pandemiju ali vas ne zanima to vi ste prepisivači vesti vi bavite se statistikom vas ne interesuje koji su tih 20000 koji se svakog dana testiraju vas ne interesuje ko su ti 6000 koji su pozitivni vas ne interesuje ko su ljudi koji umiru koliko godina imaju kakva im je klinička slika vas interesuje samo da je bio nevakcinisan i da lajkujet nad tim jer ste stoka.

Bojan

pre 2 godine

Aj ne izmisljajte za Nemacku,meni verenica tamo zivi nevakcinisana,bez testa se svuda normalno krece niko joj nista ne trazi.Raspitajte se malo bolje pa onda pisite.

Bg Dex 1970

pre 2 godine

Kineska može ako je treća Fajzer ili ona koju je licemerna EU prihvatila?!?!Svima je jasno da su u igri, nepojmljivo za običnog smrtnika, ogromne količina novca i da su velike farmaceutske korporacije "ubrizgale" u džepove današnjih prozapadnih moćnika svojih zemalja koje vode, takođe veliku svotu novca, kako bi se njihov proizvod trenutno najviše tražio i kupovao. Ti moćnici su na taj način osigurali, ne samo sebe, već svoja buduća pokolenja za narednih 100 godina,a s druge strane, farmaceutske korporacije, čiji je proizvod odobrila EU, su sebi obezbedile posao vredan bilijardama dolara. Namerno sam napisao DOLARA, i to Američkih. Da li su Kinezi mogli to da urade? Naravno da su mogli, ali kod njih ima nešto što su mnogi sa zapada zaboravili zbog prokletog novca, a to je princip. Živela Srbija!

Saftko Njemanitz

pre 2 godine

To je i Hitler tako sam donosio odluke i odlucivao dok mu narod nije prosuo metak u glavu . A sto se tice ostalog , Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije "Juta" , a "Juta" u prevodu znaci jevrej ili na engleskom jew a americki i britanski jevreji i Vatikan bombardovali Srbiju uranijumom , a solomonski Izrael prodavao oruzje hrvatskim ustasama i islamskim teroristima i slavio Oluju sa hrvatskim nacistima , a za to vreme rothschildov habsburskki agent izraelac Dr Kon idaje uputstva okupiranom srpskom narodu . Ne znam kako "Juta" moe da budei da se zove nacionalna agencija Srbije , jedino ako su u srpskoj vladi i eliti postavljeni sve rothshcildovi vatikanski jezuiti jevreji sa kupljenim diplomama koji su okupirali Srbiju pa se lazno predstavljaju kao Srbi a srpski narod nema pojma da ta lazna srpska elita i srpska vlada sve vreme za vreme rata i sada radi protiv Srbije da bi porobila sroski narod i postavila rimskosolomonsku robovlasnicku krunu cezara Solomona Sulejmana Kuracdjordjewitza .

argamedon

pre 2 godine

od 1. januara pocinje gradjanski rat u Evropskoj Uniji , sve rimskosolomonske rothschildove bankarske agencije koje prodaju otrovne vakcine i njihove marionete sve evropske vlade ce biti pohapsene a vatikanski pedofili streljani . Vec postoji plan da kineska komunisticka partija dolazi na vlast u Evropskoj Uniji a nakon vatikanskog pape Hitlera koji ce izvrsiti samoubistvo glavna kancelarija komunisticke partije ce biti otvorena u Vatikanu a o obezbedjenju ce ce brinuti severnokorejska garda . Dzulian Asanz ce biti oslobodjen a engleska kraljica ce biti kaznjena i morati da okopava krompir na livadi svakog dana , Indija dolazi na vlast u saudijskoj arabiji , a saudijskom robovlasniku kralju ce biti odsecena glava jer je ubio novinara Khashogija ,

Nebojša Berak

pre 2 godine

Putuj Evropo.... Putuj bez nas... Putuj bez mene... Ja cu do 2025.sa Putinovim tenkovima doci do vas, doci po vas....

Milojko

pre 2 godine

To je to,znaci samo oni koji su primili "ZIG ZVERI",srećan vam put svima u eu...

ringispil

pre 2 godine

1 januara 2022 i zvanicno se EU raspada. ODLICNO.

Acaa

pre 2 godine

Smrt fasizmu, sloboda narodu!!!! Ali ne moze to tako jer su Nacisticki politicari na celu sveta i zele opet potpunu kontrolu naroda i sta je najtuznije sta su novine deo toga. Slepi kao krtice rade sta ima se stavi na sto. Ovo vise nema veze sa zdravljem ili da je njima stalo do nas. Potpuna kontrola je u pitanju

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20