• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.11.2021

08:30

NAJBOLJE JE DA SVI ISKORISTE SVOJA PUTOVANJA, rok za zamenu produžen

Društvo

NAJBOLJE JE DA SVI ISKORISTE SVOJA PUTOVANJA, rok za zamenu produžen

Podeli vest

Savet svim putnicima koji nisu realizovali putovanja zbog pandemije korona virusa je da je najsigurniji način da dođu do svog novca da iskoriste svoja putovanja, poručio je sinoć Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA)

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić rekla je da je produžen rok za zamenska putovanja do 31. decembra sledeće godine, a Seničić je za Tanjug TV rekao da je ovo realan rok i da agencijama treba mogucnost da realizuju ta putovanja u toku naredne sezone.

On je naglasio da nije dovoljno to što su agencije radile samo tri meseca u protekle dve godine da bi se obezbedilo dovoljno novca da se pokriju troškovi koje su imali, kao i da u ovom treutku turističkih putovanja ima jako malo, a da je pitanje kako će se to odvijati zbog epidemije u narednom periodu.

Prema podacima YUTA, do sada je iskorišćeno 53 odsto zamenskih putovanja, što je daleko manje nego što se očekivalo da će biti realizovano i to je dovelo do problema egzistencije velikog broja turističkih agencija u Srbiji, naveo je Seničić.

On je rekao da je za sve one koji ne budu uspeli ili iz nekog razloga ne budu mogli da realizuju zamensko putovanje ostaje obaveza da se novac obezbedi 1. januara 2023. godine.

Ministarka Matić je izjavila da je na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojena izmena uredbe o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled pandemije kovida-19.

- Zbog pandemije i masovnih otkazivanja turističkih putovanja, koja su delimično ili u celosti uplaćena zaključno sa 15. martom 2020. godine, bez obzira na period realizacije, produžen je rok za korišćenje zamenskih putovanja do 31. decembra 2022. godine - rekla je Matić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija