• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.11.2021

09:41

Posle više od dva meseca KBC "Zvezdara" izlazi iz kovid režima! POMOZITE NAM DA TAKO I OSTANE! Ovi pacijenti će prvo biti zbrinuti!

Društvo

Posle više od dva meseca KBC "Zvezdara" izlazi iz kovid režima! POMOZITE NAM DA TAKO I OSTANE! Ovi pacijenti će prvo biti zbrinuti!

Podeli vest

Petar Svorcan, direktor Kliničko-bolničkog centra "Zvezdara" koji izlazi iz crvene zone, izjavio je danas da će tokom ove nedelje biti obavljena dezinfekcija i čišćenje, a da se nadaju da će prve nekovid pacijente primiti krajem ove ili početkom sledeće sedmice

Svorcan je za RTS rekao da ponovo građanima poručuje da čuvaju sebe, svoje bližnje, da poštuju procedure, nose maske, da se vakcinišu i drže distancu.

Istakao je da će to sačuvati sve nas, ali i KBC "Zvezdara" da ostane u nekovid režimu.

Svorcan je istakao da su lepe vesti da posle dva meseca i 10 dana KBC "Zvezdara" nema više pozitivnih hospitalizovanih pacijenata.

- U toku vikenda smo određeni broj pacijenata raselili u druge kovid bolnice i otpustili - rekao je Svorcan.

Moja jedina poruka je vakcinacija! KBC "Zvezdara" je ponovo u kovid sistemu, a najmlađi pacijent ima 20 godina!

Na pitanje kada će početi prijem nekovid pacenata, Svrcan je odgovorio da se nada da će tokom ove nedelje sve biti pripremljeno, a da će krajem sedmice na sajtu biti objavljeno detaljno uputstvo.

- Krajem ove nedelje i početkom sledeće nadamo se da ćemo krenuti sa prijemom naših pacijenata - dodao je Svorcan.

Foto: Google Street View/Informer

Posle dva meseca i 10 dana KBC "Zvezdara" nema više pozitivnih hospitalizovanih pacijenata

Naveo je da će KBC Zvezdara najpre zbrinjavati urgentne pacijente koji imaju prioritetne upute, pacijente sa malignim bolestima i hronične pacijente u pogoršanju.

KBC "Zvezdara" je peti put bio u kovid sistemu, a zbrinuli su ukupno oko 9.500 kovid pozitivnih pacijenata.

- U odnosu na prethodni put priližno slično srednje teške i teške kliničke slike, a specifično je to da smo sada dosta imali mlađih l?udi i nažalost dešavalo se da pored svih preduzetih mera i svega izgubimo bitku i izgubimo mlade živote. To su bili pacijenti koji nisu bili vakcinisani, a posle toga smo se osećali veoma razočarano što nismo mogli da spasimo neki mladi život - naglasio je Svorcan.

Naveo je da su jednog dana imali rekordnu potrošnju kiseonika u odnosu na sve prethodne talase - to je bilo 7,5 tona, a da je to količina koju u normalnom režimu potroše za nekoliko meseci.

Govoreći o trenutnoj epidemijskoj situaciji. Svorcan je rekao da je u poslednje dve, tri nedelje manje pozitivnih na koronavirus, ali i manje broj hospitalizovanih.

- To je i jedan od razloga zašto mi izlazimo iz kovid sistema. To treba da nas raduje, ali moramo biti strašno oprezni i nastaviti sa preporukama epidemiologa u smislu sprečavanja širenja virusa, ali pod broj jedan vakcinacija kako buster dozom tako i onih koji se nisu vakcinisali - ponovio je Svorcan.

Foto: Informer

U jednom danu KBC "Zvezdara" je imala rekordnu potrošnju kiseonika - 7,5 tona

- Još jednom bih ponovio građanima da čuvaju sebe, čuvaju svoje bližnje, poštuju procedure, družite se ali u što manjem broju, maske, vakcinacija, distanca to je nešto što će sačuvati sve nas, ali i KBC ''Zvezdara'' da ostane u nekovid režimu - zaključio je Svorcan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija