• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

22.12.2021

21:38

ULAGANJA MINIMALNA, A CENA "PAPRENA"! Ako postanete Deda Mraz uoči praznika, očekuje vas NEVEROVATNA CIFRA na kraju posla!

Društvo

ULAGANJA MINIMALNA, A CENA "PAPRENA"! Ako postanete Deda Mraz uoči praznika, očekuje vas NEVEROVATNA CIFRA na kraju posla!

Podeli vest

Svake godine u vreme novogodišnjih praznika iznova se pokreće jedan isti biznis - iznajmljivanje Deda Mraza. Koliko je to popularno, svedoči činjenica da za dve nedelje posla, Deda Mrazovi u Srbiji mogu da zarade i do 1.000 evra

Pre nekoliko dana, sve su iznenadile vesti da se u Velikoj Britaniji traži radnik više za ovo zanimanje. Zbog situacije sa koronavirusom velika je nestašica radnika u ovoj delatnosti, a očajni poslodavci podigli su u ovoj zemlji dnevnice na skoro 1.000 evra.

Razlog je i više nego jednostavan - za poslove Deda Mraza najčešće konkurišu sredovečni muškarci, a kako je to rizična grupa za oboljevanje od korone, a ovaj posao zahteva interakciju sa ljudima, u ovoj zemlji malo ko želi da prihvati taj rizik.

"Blic" je istražio kakve su cene u Srbiji, a budući da je proširen spektar ponude, čini se da za Deda Mrazove u Srbiji i ove godine "nema zime".

Sezona rada Deda Mrazova u Srbiji počinje sredinom decembra, dok se završava malo nakon Nove godine. Od samog datuma iznajmljivanja zavisi i cena.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 
Cenovnik Deda Mraza

Pretragom na sajtovima gde se nude slične usluge, cene su većinom ujednačene u određenim danima.

Ako ste Deda Mraza iznajmljivali oko 10. decembra, to vas je koštalo oko 4.000 dinara za pola sata njegove usluge. Sa druge strane, ako ste Deda Mraza iznajmili na 45 minuta u firmi za 15 dece, to vas je koštalo 5.500 dinara, pokazuju sajtovi za iznajmljivanje.

PRIZOR KOJI JE ODUŠEVIO SVE! Vesela kolona Deda Mrazova na kvadovima sa prikolicom punom POKLONA!/VIDEO/

Cena skače od 20. decembra, pa ako u ovo neko vreme odlučite da iznajmite Deda Mraza, pola sata te usluge na kućnoj adresi će vas izaći 4.300 dinara, a 45 minuta u firmi do 15 dece 6.000 dinara.

Od 25. decembra cena drastično raste, pa će vas pola sata za petoro dece u kući to koštati 6.000 dinara, dok iznajmljivanje u firmi na 45 minuta izaći će 8.500 dinara. Samo dan kasnije, ovakva usluga je skuplja za 1.000 dinara i iznosi - 9.5000 dinara.

Najviše cene su naravno 30. i 31. decembra kada Deda Mrazovi imaju najviše posla. Pola sata u kući koštaće vas 7.500 dinara, 45 minuta u firmi do 15 dece 12, odnosno 13.000 dinara za ova dva udarna termina.

Dakle, ako jedan Deda Mraz ima samo jedan termin u toku dana za nešto više od dve nedelje može zaraditi 106.500 dinara posećujući kuće. Naravno, od toga treba oduzeti proviziju ako radi za neku firmu.

Još su veće sume kada Deda Mraz odlazi u određenu kompaniju. Za dve nedelje Deda Mraz sa samo jednim dnevnim terminom zaradi i 152.000 dinara ako je sam u biznisu i ne radi za neku od firmi.

Foto: V.N.

Iznajmljivanje kostima

Kupovina originalnog kostima Deda Mraza košta oko 30.000 dinara, dok za one koji žele da postanu sami Deda Mrazovi na jedno veče ili jedan dan, cene su paprene.

Naravno, i one zavise od termina.

Tako, iznajmljivanje pravog originalnog kostima Deda Mraza oko 10. decembra koštalo je 7.500 dinara za jedan dan. Oko 20. decembra ta cena se popela na 9.800 dinara, 28. decembra kostim možete dobiti za 12.000 dinara, dok je u top terminima 30. i 31. decembra cena iznajmljivanja 13.000 dinara za jedan dan.

Foto: Pixabay

 
Druge ponude

Pored ovog unosnog biznisa, poslednjih godina, a posebno otkako je korona poremetila tržište, uvode se nove ponude koje ne podrazumevaju samo prisustvo Deda Mraza. Reč je o onlajn druženju sa Deda Mrazom i slanju pisama Deda Mraza.

Cene onlajn druženja su nešto niže i iznose oko 3.000 dinara po detetu, dok se pismo Deda Mraza kreće se od 300 do 500 dinara.

Roditelj pošalje neke podatke o detetu kao i informaciju o poklonu koji roditelji žele da poklone dečaku ili devojčici i sve stiže na kućnu adresu u originalnom pakovanju. Deda Mraz može i video porukom da se obrati, a takva usluga je nešto skuplja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija