• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.12.2021

21:27

MUP IZDAO SAOPŠTENJE: Molimo medije i političke stranke da slučajeve porodičnog nasilja ne koriste u političke svrhe!

Društvo

MUP IZDAO SAOPŠTENJE: Molimo medije i političke stranke da slučajeve porodičnog nasilja ne koriste u političke svrhe!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom objava na pojedinim društvenim mrežama i medijima, ističe da su policijski službenici PS Zvezdara u skladu sa Zakonom obavili razgovor sa L. C., upoznali je sa njenim pravima i uputili je na način na koji može da podnese prijavu protiv bivšeg emotivnog partnera

Napominjemo da L. C. policiji nije podnela prijavu protiv bivšeg partnera za nasilje, kao i da je odbila da da službenu belešku o obaveštenju primljenom od građana.

Naime, L. C. je  policijskom službeniku sertifikovanom za postupanje po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici rekla da je došla u policiju da se informiše i upozna sa pravnim procedurama kako da prijavi nasilje koje je, kako kaže, trpela od strane bivšeg emotivnog partnera tokom veze koja je okončana u oktobru, a koje nijednom nije prijavila, što je proverom kroz evidencije i ustanovljeno.

Dodala je da sa bivšim partnerom od prekida veze nije bila u kontaktu. Policijski službenik je razgovor sa L. C. obavio u skladu sa svim zakonskimprocedurama, upoznao je sa njenim pravima i uputio na način na koji, uz adekvatnu dokumentaciju, može da podnese prijavu.

I pored toga što L.C. nije podnela prijavu protiv bivšeg partnera, policija je o svemu obavestila nadležno Prvo osnovno javno tužilaštvo, kome je prosleđen izveštaj na dalje postupanje.

Molimo medije i političke partije da slučajeve porodičnog nasilja o kojima policija neće i ne može detaljno da izveštava javnost, ne koriste za političke obračune i napade na MUP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija