• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

11.01.2022

17:05

ŽELITE NA ZIMOVANJE VAN SRBIJE? Evo detaljnog vodiča, za ulazak u jednu državu vam nije potrebno NIŠTA!

Društvo

ŽELITE NA ZIMOVANJE VAN SRBIJE? Evo detaljnog vodiča, za ulazak u jednu državu vam nije potrebno NIŠTA!

Podeli vest

Uprkos činjenici da epidemija kovida ne jenjava, ljubitelji snega, zimske idile i skijanja, uveliko planiraju i odlaze na omiljene inostrane destinacije za zimski odmor

Tako su se tradicionalno izdvojile omiljene destinacije naših skijaša koji vole da posećuju zimske centre u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Austriji, Švajcarskoj.

S obzirom na to da mnoge države iz dana u dan menjaju pravila za ulazak u zemlje zbog novog omikron soja, pre svakog putovanja građanima se savetuje da na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, gde se redovno ažuriraju podaci o načinima ulaska u bilo koju zemlju na svetu, obavezno pogledaju šta im je potrebno za ulazak u zemlju.

Državljani Srbije koji se odluče da zimski odmor provedu u Bosni i Hercegovini treba da znaju da ova država nema ograničenja za ulazak naših turista.

Foto: AP/Photo

Austrija

Ulazak u Austriju dozvoljen je državlajnima Srbije koji su kompletno vakcinisani bilo kojom vakcinom izuzev "Sputnjika V". Takođe, mogu da uđu i građani koji imaju potvrdu da su preležali kovid 19 u prethodnih šest meseci ili dokaz o antitelima ne stariji od 90 dana. Državljani Srbije koji nisu vakcinisani niti su preležali virus mogu da uđu u Austriju uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan antigenski test urađen u prethodnih 48 sati. Neophodna je i elektronska registracija, maksimalno 72 sata pre polaska na putovanje.

Ono što nevakcinisanima znatno komplikuje turistički dolazak je obavezan karantin u trajanju od deset dana, koji je moguće prekinuti nakon petog dana, uz novi negativan PCR ili antigenski test.

Foto: AP/Tanjug

Austrija

Švajcarska

Građani Srbije mogu da putuju i u Švajcarsku, ali samo ukoliko su vakcinisani sa dve doze nekom od vakcina koje ta država priznaje, a u njih ne spada samo "Sputnjik V".

Ograničenja se ne odnose i na lica mlađa od 18 godina, koja putuju u pratnji odrasle potpuno vakcinisane osobe. Moguć je i ulazak uz negativan PCR test ili negativan antigenski test.

Foto: Instagram

Švajcarska

Slovenija

Za ulazak u Sloveniju državljanima Srbije potreban je dokaz o kompletnoj vakcinaciji bilo kojom vakcinom koja je dostupna u Srbiji ("Fajzer", "Sinofarm", "AstraZeneka", "Moderna", "Sputnjik V"). U Sloveniju je, bez karantina, moguće ući i sa dokazom o preležanom kovidu u poslednjih šest meseci, uz uslov da je od pozitivnog PCR testa prošlo najmanje deset dana.

Ostalim građanima Srbije neophodan je negativan PCR test urađen pre najviše 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati, čega su oslobođena deca do 15 godina starosti i putnici u tranzitu kroz Sloveniju u trajanju ne dužem od 12 časova.

Foto: Tanjug

Slovenija

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MileGG

pre 2 godine

Ako se ne razjasni ovo oko Djokovica sa datumima testova i potrvrdama mozda nam uskoro nas pasos ne bude vredeo nista.. zabranice nam ulazak svuda. Zbog jednog tenisera ugrozava se poverenje u drzavne institucije i izdate sertifikate.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija