• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

15.01.2022

14:09

MISLILI STE DA JE NAJGORE PROŠLO?! Nije ni blizu! Poznati meteorolog otkriva: OPET ĆE SVE PUCATI OD MRAZA, EVO I OD KADA!

TwitterPrintscreen/@wxmanAZ/@gdkrakow1918/@laurapgood

Društvo

MISLILI STE DA JE NAJGORE PROŠLO?! Nije ni blizu! Poznati meteorolog otkriva: OPET ĆE SVE PUCATI OD MRAZA, EVO I OD KADA!

Podeli vest

Meteorolog Marko Čubrilo je na svom Fejsbuk profilu objavio detaljnu prognozu za naredne dane

Po njemu, čeka nas novo zahlađenje.

"Danas će se severnije od nas premeštati prvi u seriji hladnih frontova koji će u narednih nedelju dana svojom glanvinom pretežno odlaziti istočnije i severnije od nas jer će se nad našim delom Evope zadržavati uticaj grebena jakog anticiklona sa centrom nad Velikom Britanijom."

On najavljuje mrazeve, a temperature će ići do minus deset stepeni.

"Danas će biti promenjljivo oblačno i suvo uz dnevni maksimum od +3 do +9 stepeni Celzijusa. U toku noći zbog vedrog vremena i advekcije male količine hladnog vazduha ponovo treba očekivati mrazeve koji bi se na planinama koje su još uvek pod snegom kretali i do oko -10 stepeni Celzijusa. U nizijama uglavnom od -5 do -1 stepen Celzijusa."

Foto: RINA

Dnevne temperature će se kretati u rasponu od 0 do čak devet stepeni.

"Drugog dana vikenda pod dominacijom anticiklona suvo i prohladno, a ponegde i to pretežno po kotlinama i duž rečnih tokova može doći do dužeg zadržavanja magle i niskih oblaka. Dnevni maksimum uglavnom od +2 do +5, na jugu regiona oko +9 a u maglovitim predelima oko 0 stepeni Celzijusa", piše Čubrilo.

Zahlađenje za sv. Jovana

Čubrilo kaže da će početak sledeće nedelje biti vetrovit.

"U ponedeljak ponovo vetrovitije, posebno na severu regiona uz promenjljvu oblačnost tako da će zadržavanje magle biti ređe. Krajem dana na severu i severozapadu prolazno naoblačenje ali samo ponegde uz pojavu slabih padavina, dok su u noći ka utorku snežni pljuskovi mogući u brdsko-planinskim predelima. Padavine će biti vrlo slabe i uglavnom će izostati. Severozapadni vetar će biti u pojačanju i na severu Hrvastke i Srbije prolazno može biti i olujan. Posle jutarnjeg mraza u ponedeljak dnevni maksimum od +3 do +7 stepeni Celzijusa."

U utorak ponovo suvo i stabilno uz sunčane intervale i dnevni maksimum od +1 do +6 stepeni Celzijusa.

Sredinom sledeće nedelje suvo uz jutarnji mraz od -5 do -1 u nizijama i do oko -10 ponegde na planinama, dok će tokom dana maksimum biti između +2 i +7 stepeni Celzijusa, na jugu ponegde i oko +10 stepeni Celzijusa.

On kaže da novo zahlađenje treba očekivati oko sv. Jovana.

"Oba modela oko 21.01. imaju signal za nešto jači hladan front koji bi u noći između 20.01. 21.01. doneo jak severni vetar, prolazno naoblačenje sa padavinama i umereno zahlađenje. Postoji verovatnoća da ovog puta prolaznog snega bude i u nizijama ali se formiranje snežnog pokrivača za sada ne očekuje. Na planinama prolazan, sneg".

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17