• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.01.2022

07:05

Evo ko je misteriozna drugarica nestalog Splićanina! Matej dva puta zvao lepu Maju, pa nestao

printscreen/pixanay

Društvo

Evo ko je misteriozna drugarica nestalog Splićanina! Matej dva puta zvao lepu Maju, pa nestao

Podeli vest

Matej Periš (27) u noći nestanka, 31. decembra, pokušavao je da pozove drugaricu iz Splita koja je takođe bila u provodu u Beogradu, ali ona mu nije odgovorila na poziv. Ostala je misterija da li je zbog nje istrčao iz kluba "Gotik" i nestao

Splićanin Matej Periš (27) u noći nestanka, 31. decembra, dva puta je pokušao da pozove drugaricu iz Splita Maju Soptu, koja je, kao i on, tada bila u provodu u Beogradu, ali ona mu nije odgovorila na pozive.
Ostala je misterija da li je Periš te noći, u 1.43, zbog Maje istrčao iz kluba "Gotik" u Beton hali, ostavivši šestoricu prijatelja za sobom, i netragom nestao. Maja je Nenadovom ocu kasnije ispričala da je videla Matejove propuštene pozive, ali da je u to vreme spavala i nisu se čuli.

Otac ih ne krivi

Ne krivim ni Maju ni Matejove prijatelje za nestanak svog sina
Nenad Periš

 

Zašto je ušao u Savu?
Inače, kako je utvrđeno na osnovu snimaka sa nadzornih kamera i lociranjem Matejovog mobilnog telefona, on je nakon izlaska iz "Gotika" u narednih devet minuta trčao do Sava promenade, gde je u 1.52 sišao do reke i tu mu se gubi svaki trag. Indikativno je to da je Maja pre toga objavila na Instagramu fotografiju iz jednog kluba na Sava promenadi, pa je zbog toga moguće da je Periš kritične noći potrčao ka njoj, misleći da će je naći tamo. Međutim, ostaje ključna enigma zašto je, kad je stigao do Sava promenade, ušao u reku, gde se najverovatnije utopio.


Prema pisanju hrvatskih medija, lepa Maja Sopta je iz imućne porodice, a Matej je ranije radio na njenom turističkom brodu kao skiper, koji je tokom letnje sezone prevozio turiste na izlete po hrvatskim ostrvima i plažama. Nakon Matejovog nestanka, ona je, navodno, ispričala policajcima da je Matej bio sklon konzumiranju opijata, što su u međuvremenu demantovali i članovi porodice nesrećnog Periša i njegovi prijatelji.
Matejov otac Nenad Periš potvrdio je medijima da se po dolasku u Beograd video sa Majom i da mu je ona samo kratko rekla da ju je njegov sin zvao kritične noći, ali da se nisu čuli.
- Matej je nju poslednju zvao pre nestanka. Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vreme poziva i nije čula telefon - rekao je Nenad.

Opet na saslušanje
On je istakao i da ne krivi Maju za nestanak svog sina, a u više navrata je kazao i da ništa ne zamera ni Matejovim drugovima iz Splita, s kojima je nestali Periš bio u provodu u noći između 30. i 31. decembra.
- Ne čujem se sa svima njima, već samo sa jednim. Uveren sam da je i njima teško jer su došli sa Matejom u Beograd da se provedu, a vratili su se kući bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili kad su shvatili da je izašao iz kluba "Gotik" jer su mislili da je otišao da priča sa nekim. To su momci sa kojima se moj sin druži od prvog razreda osnovne škole. Očito su bili uzbuđeni zbog dočeka Nove godine. Pogledao sam snimke dok su putovali ka Srbiji i one iz restorana, dok su večerali pre nego što su otišli u "Gotik". Ništa nisam primetio neobično. Verovatno će svi Matejovi prijatelji zbog nekih operativnih saznanja ponovo biti saslušani i u hrvatskoj policiji. Ne krivim ih ni za šta - rekao je Periš.

Poslednja poruka: 'Tata, ulazimo u Srbiju'

Nenad Periš je otkrio i da je od sina poslednju poruku dobio 30. decembra, oko 17 sati, kada je Matej sa društvom bio na granici Srbije.

- Sin mi je poslao poruku koja je glasila: "Tata, ulazimo u Srbiju." Više ništa nisam dobio od njega - rekao je Nenad.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59