• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

18.01.2022

16:23

DOK U BEOGRADU GREJE SUNCE, U OVOM DELU SRBIJE SNEG JE VISOK NEKOLIKO METARA - Izbegavajte ovu deonicu!

RINA

Društvo

DOK U BEOGRADU GREJE SUNCE, U OVOM DELU SRBIJE SNEG JE VISOK NEKOLIKO METARA - Izbegavajte ovu deonicu!

Podeli vest

Iako je snega u većini krajeva Srbije ostalo samo u tragovima, putari iz Ivanjice i dalje imaju pune ruke posla

Deonica preko Golije, put Preko Brdo - Odvraćenica jedna je od najkritičnijih tački i zahteva konstantni nadzor i pripravnost. Čišćenje puta obavlja se skoro svakodnevno, jer jak vetar za samo nekoliko minuta potpuno zaveje ovaj putni pravac.

Foto: RINA

Putari se bore sa snegom

Stanje se menja iz sata u sat

- Deonica je trenutno prohodna za saobraćaj, vetar je slab i ne pravi velike snežne nanose. Održavamo put pročišćenim, ali ovde se situacija menja iz sata u sat. Mehanizacija i nadlžene ekipe su sve vreme u pripravnosti i reaguju čim se za to ukaže potreba. Na vozače se i dalje apeluje da bez preke potrebe ne kreću na put ovom saobraćajnicom - izjavio je za RINU Vitomir Arsović iz JP "Putevi Ivanjica".

Put Preko Brdo - Odvraćenica jedan je od retkih u Srbiji koji zbog vremenskih uslova i specifičnog terena dosta dugo ostaje neprohodan, u odnosu na ostale deonice. Često se nalazi na mapi ljubitelja "of roud" vožnje, ali i nesavesnih vozača pa se svake godine obavi jedna ili više akcija spasavanja.

Stiže novo zahlađenje

U Srbiji je poslednjih dana bilo pretežno sunčano sa dnevnim temperaturama malo iznad proseka za ovo doba godine, a prognostičar Marko Čubrilo najavljuje da se već u petak očekuje novo, izraženije naoblačenje i zahlađenje, uz povremenu pojavu snežnih padavina

Kako se najavljuje u prognozi, sredinom sedmice biće suvo i umereno hladno, dok će u toku noći biti i jakih mrazeva. 

Jutarnji minimumi od -7 do -1, na snegom pokrivenim planinama ponegde i oko -12 stepeni Celzijusa. Dnevni maksimum od 2 do 6 stepeni, a u mestima gde će se magla ponovo duže zadržavati oko -1 stepen Celzijusa.

U petak i subotu promenljivo oblačno, vetrovito i umereno hladno uz povremenu pojavu snežnih padavina

- Ono što stalno ponavljamo jeste da je deonica izuzetno nepredvidljiva, da ukoliko krenete i put je prohodan, vetar veoma brzo napravi kolaps i ostajete zavejani. Događalo se čak da i meštani koji žive na ovom području ne mogu da se iščupaju iz smetova, pa su ih spasavali. Ove godine nismo imali nijedan takav slučaj, izgleda da su apeli urodili plodom - kaže Arsović.

I dok na ovoj deonici putari rade puno parom, snega u ostalim delovima Srbije gotovo da nema.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija