• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

20.01.2022

22:06

FLURONA U SRBIJI! Prvi put registrovano ISTOVREMENO prisustvo kovida i gripa!

Društvo

FLURONA U SRBIJI! Prvi put registrovano ISTOVREMENO prisustvo kovida i gripa!

Podeli vest

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Batut" Verica Jovanović izjavila je za RTS da je registrovan prvi slučaj flurone u Srbiji, odnosno istovremeno prisustvo virusa gripa i koronavirusa kod jedne osobe

Verica Jovanović, gostujući u emisiji Četvrtkom u 9, rekla je da je pre nedelju dana kod jedne osobe registrovan prvi slučaj prisustva sars-kov-2 virusa i virusa gripa.

- Jako se teško razlikuje klinička slika između kovida i same manifestacije virusa gripa. U pitanju je povišena temperatura, opšta slabost, svi simptomi respiratorne infekcije. Ono što je karakteristično je da brzo prolazi, kao što je manifestacija dejstvom omikron soja koji izaziva kovid infekciju - navela je Jovanovićeva.

Foto: printscreen

Istakla je da će se flurona ponavljati, te da Institut Torlak prvi put u ovoj godini na uzorcima koji se dostavljaju utvrđuje prisustvo i jednog i drugog virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kalfa

pre 2 godine

Mislite da vam neko veruje u ove gluposti? Samo vam se smeju ljudi. Ugasite se.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija