• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.02.2022

10:14

OVDE ĆE SE LEČITI PACIJENTI KOJI SE ZBOG HORMONALNOG DISBALANSA BORE ZA POTOMSTVO! Javljaće se parovi iz cele Srbije, ali i drugih zemalja!

D.M.

Društvo

OVDE ĆE SE LEČITI PACIJENTI KOJI SE ZBOG HORMONALNOG DISBALANSA BORE ZA POTOMSTVO! Javljaće se parovi iz cele Srbije, ali i drugih zemalja!

Podeli vest

U novoj zgradi Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (KCS) na 10. spratu biće otvoren Nacionalni centar za infertilitet i endokrinologiju pola u kojem će se lečiti pacijenti koji ne mogu da dobiju potomstvo zbog hormonskih disbalansa

To je izjavila je doktorka Svetlana Vujović iz Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma.

Vujović kaže u intervjuu za Novosti da će Centar u novoj zgradi KCS, koja bi trebalo da bude useljena najkasnije sledećeg meseca, imati 26 kreveta i dnevnu bolnicu u kojoj će se testirati pacijenti koji imaju problem sa začećem.

- Testiraće se i oni kojima regulisanje hormonskog statusa može da pomogne da spreče različita oboljenja i da budu vitalni i u dubokoj starosti - rekla je Vujović.

Vujović dodaje da je za ovu namenu opredeljen prostor od 1.300 kvadrata, te da će po veličini biti peta takva klinika u svetu, kako kaze, sa najsavremenijim uređajima i najstručnijim kadrom koji će raditi danonoćno.

Foto: printscreen

Svetlana Vujović
Parovi iz cele Srbije

Očekuje da će se u Centar javljati parovi iz cele Srbije, ali i iz drugih zemalja koji nisu ostvarili trudnoću u roku od šest meseci.

- Ispitivaće se uzroci neplodnosti, a kod jedne grupe, uz terapiju, ostvariće se trudnoća - smatra Vujović.

Vujović navodi i da će u slučaju udruženih ginekoloških bolesti pacijenti biti pripremljeni da vantelesna oplodnja uspe odmah, a ne da se ponavlja veći broj puta i dodaje da će u Centru raditi ginekolog i urolog.

Kako kaže, testiranja će se obavljati u rekordnom roku da bi se smanjile liste čekanja i primao što veći broj parova.

- Pored neplodnosti ovde će se lečiti i problemi u vezi sa neredovnim menstruacijama, pojačana maljavost, prevremeni ulazak u menopauzu žena mlađih od 40 godina, poremećaji kardiovaskularnog sistema izazvani hormonima - navodi Vujović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija