• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.02.2022

15:25

Patrijarh deci: Hram Svetog Save je vaša kuća! (VIDEO/FOTO)

Grad Beograd

Društvo

Patrijarh deci: Hram Svetog Save je vaša kuća! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Patrijarh srpski Porfirije podelio je danas u Sabornom hramu Svetog Save na Vračaru 5.000 svetosavskih paketića učenicima nižih razreda beogradskih osnovnih škola

Patrijarh je poručio okupljenoj deci da je Hram Svetog Save hram svih njih i sve dece pravoslavnih, u koji treba da dolaze i kada im je dobro i kada im je loše.

- Ovde svi dolazite kao u vašu kuću, jer to i jeste vaša kuća. To je i mesto u kome se molimo za svu decu sveta, jer sva deca su pođednako važna - poručio je patrijarh na podeli paketića, u organizaciji Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i Verskog dobrotvornog starateljstva.

- Sveti Sava je najlepše dete u našem narodu i na njega svi hoćemo da se ugledamo. Znajte da kada god iskreno i toplo uputimo molitvu Svetom Savi, on je čuje. Siguran da ko god je pokusao da zna da je Bog čuo molitvu koja je upućena Svetom Savi. Neka ste blagosloveni i neka vas Bog sve čuva - poželeo je patrijarh mališanima.

 

 


Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da smo danas prisustvovali divnom prizoru kada su hiljade beogradske dece primile poklono od patrijarha.

- Pokloni nisu deljeni na sam Dan Svetog Save zbog epidemiološke situacije, mera i jer je patrijarh tada imao kovid, ali ovo je bila prilika da suštinski pokažemo zašto smo ovaj hram pravili. On je namenjen deci i našem narodu i daće Bog da uvek bude tako pun - rekao je Vesić.

On kaze da je to najbolji odgovor onima, koji u predizborno vreme, pokušavaju da kao svoj program ponude, kako je rekao, rušenje Spomenika Stefanu Nemanji, priče o tome kako Sveti Sava nije Srbin, pa čak i, kako je rekao, da treba da se sruši taj hram.

- U Beogradu se nikada nista neće rušiti, već će se graditi. I kao što smo sagradili ovaj hram, a počeli smo 30-tih godina prošlog veka, tako će o graditi i sve drugo. Gradićemo ovde i Patrijaršiju i nastavićemo da gradimo naš Beograd - poručio je Vesić.

 

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17