• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

10.02.2022

09:40

Kamiondžije, pa šta to radite?! U toku velika kontrola vozača autobusa i teretnjaka, broj prekršaja za samo dva dana će vas ŠOKIRATI!

printscreen

Društvo

Kamiondžije, pa šta to radite?! U toku velika kontrola vozača autobusa i teretnjaka, broj prekršaja za samo dva dana će vas ŠOKIRATI!

Podeli vest

Tokom ove nedelje sprovodi se akcija pojačana kontrola teretnih vozila i autobusa

Policija je započela pojačanu kontrolu vozača autobusa i kamiona.

Akcenat je stavljen na poštovanje odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i na tahografe.

Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije otkrio je broj prekršaja koji je policija zatekla na putevima i da je čak pet vozača teretnih vozila bilo pod dejstvom alkohola.

- Tokom ove nedelje sprovodi se akcija pojačana kontrola teretnih vozila i autobusa. Za prva dva dana otkriveno je više od dve i po hiljade prekršaja vozača teretnih vozila i 129 prekršaja vozača autobusa. Zanimljivo je da je pet vozača teretnih vozila bilo pod dejstvom alkohola - rekao je Vida u jutarnjem programu na Kurir televiziji.

Voze i pod dejstvom alkohola

- Otkriven je veliki broj prekršaja. Uglavnom su prekršaji prekovremeno dozvoljeno vreme upravljanja, ali postoji i korišćenje dozvoljenih pauzi. Među ovim prekršajima nalazi i nekorišćenje sigurnosnog pojasa. Nažalost, postoje i najteži prekršaji, upravljanje pod dejstvom alkohola - rekao je Vida.

Foto: Informer DN

Policija započela pojačanu kontrolu vozača autobusa i kamiona

Seminar za vozače

Za vozače koji su izgubili dozvolu organizovan je seminar od 40 obaveznih časova na kojima te osobe mora da prisustvuju. Ivana Stanić iz Agencije za bezbednost saobraćaja istakla je da seminar pomaže vozačima.

- Trenutno raspolažemo podacima da je 9.000 vozača prošlo kroz te obuke i seminare. To govori da bi seminari trebalo da se nastave. Važno je da ima jako malo onih koji ponavljaju te seminare, što znači da ljudi nauče. Nadamo se da ćemo u narednih 10 godina uvesti seminare na koji će vozači ići da ne bi došlo do situacije da im oduzimamo vozačku dozvolu. Kad dođemo do toga da vozaču oduzmemo vozačku dozvolu, to znači da je napravio već ozbiljan niz prekršaja - rekla je Stanić.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 1 godinu

Super. Još kada bi srpska saobraćajna policija priznala da nema licencu AETRa i da nije stručno obučena,niti ume da kontroliše kartice i tahigrafe nego se bahate naplaćujuči nenormalne i neosnovane kazne vozačima-a da pritom javno kažu da im je to i cilj(zaustaviti da bi kaznili),sve bi došlo na svoje... Gospodo u plavom,vaša uloga nije samo da kažnjavate več i da ukažete,pokažete,upozorite-a ne da uzimate nečijoj porodici hleb iz usta... Narodski rečeno "vratilo vam se istim merom"!!

Gaga

pre 1 godinu

Njih posebno treba kontrolisati. Voze kao pomahnitali i preko 100 km na sta, pretiču, ne drže rastojanje i pribijaju se uz vozilo ispred da bi ga primorali da prođe i na crveno svetlo, jer ako bi vozač putničkog automobila zakočio samleli bi ga. Nemojte da balavci voze takva teška vozila. Treba ih žestoko kontrolisati i pratiti.

Policija od danas u kontroli vozača autobusa i kamiona!
Hronika

Policija od danas u kontroli vozača autobusa i kamiona!

Saobraćajna policija će od danas do nedelje, 13. februara, sprovesti akciju pojačane kontrole vozača autobusa i teretnih vozila, s posebnim akcentom na poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, najavio je MUP

07.02.2022

08:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija