• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo/Informer

13.02.2022

22:05

IMALA JE SAMO JEDAN SIMPTOM, ZNALA JE DA JE POZITIVNA NA KORONU! Ovako nešto se retko kome dešava, evo o čemu se radi!

Društvo

IMALA JE SAMO JEDAN SIMPTOM, ZNALA JE DA JE POZITIVNA NA KORONU! Ovako nešto se retko kome dešava, evo o čemu se radi!

Podeli vest

Otkako je omikron soj korone stigao u Srbiju, brojke su drastično skočile i danima su bile petocifrene. Dobro u čitavoj priči je da se ispostavilo da ova varijanta virusa u većini slučajeva izaziva blaže kliničke slike, što je značilo i manje hospitalizovanih nego u prethodnim talasima epidemije. Međutim, omikron je pokazao koliko je zarazan, pa su se inficirali čak i oni koji su sve vreme čuvali i uspeli da ga do sada ne "pokupe"

Ono što je karakteristično za ovaj soj je da izaziva simptome koji su slični gripu – curenje iz nosa, grlobolja, malaksalost, glavobolja... Međutim, ponekad se javljaju i neki drugi, ređi simptomi, kakve je imala naša sagovornica Jovana L. Iz Čačka.

OTKRIVENO KAKO NAJNOVIJI LEK PROVIT KORONAVIRUSA DELUJE! Evo ko sve sme da primi "Paxlovid"!

Pre dvadesetak dana osetila prve simptome.

- Inače nisam sklona čestim glavoboljama, ali prvo me je ceo dan bolela glava. Nisam pridavala mnogo značaja tome, sve do narednog dana. Ujutru kada sam ustala bila sam užasno malaksala, a glava ma je bolela kao nikad ranije. Osećala sam bol u glavi pri svakom pomeranju, a pored toga sam prilikom svakog ustajanja ili promene položaja imala kratke vrtoglavice. Takođe, imala sam i grlobolju - priča Jovana.

Naša sagovornica, inače, ne zna da je bila u kontaktu sa nekim ko je zaražen, tako da ne zna tačno ni gde se zarazila. Ali, činjenica je da je posle tri dana od pojave simptoma otišla u kovid ambulantu i da je dobila pozitivan rezultat testa na kovid-19.

- Drugog dana od pojave simptoma sam dobila temperaturu, koja nije bila preterano visoka, najviše do 38,4. Vrtoglavica je potrajala dva dana, ali ono po čemu sam definitivno znala, i bez testiranja, da nije reč o ’običnoj’ prehladi ili gripu je malaksalost kakvu nikad u životu nisam osetila.Bolela me je svaka kost u telu, a glavobolja je potrajala četiri dana. Temperaturu sam imala samo taj jedan dan, i generalno sam posle tri-četiri dana primetila da se simpotmi polako povlače.

Dr Elizabeta Vrana iz Subotice je nedavno upozorila na jedan simptom korone koji se javlja sporadično, a kome je posvedočila i naša sagovornica Jovana.

- Užasno mi se spavalo tih dana, bukvalno sam mogla da prespavam po ceo dan - kaže ona, dok je dr Vrana naglasila da, pored onih koji zbog korone spavaju mnogo više nego inače, ima i onih koje muči nesanica.

Nakon nekoliko dana, Jovana se potpuno oporavila, ali je, kako kaže, primetila posledicu koja se javlja kod mnogih - zaboravnost.

- Dešava mi se da u sekundi zaboravim šta sam htela da kažem ili da zaboravim šta sam htela da uzmem dok ih kuhinje pređem u dnevnu sobu. To mi jako smeta jer inače nisam imala takvih problema, ali nadam se da će to uskoro proći - zaključuje naša sagovornica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija