• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs/Informer.rs

06.03.2022

16:12

Velike gužve, brige oko pacijenata... JEDAN POZIV NIKADA NEĆU ZABORAVITI! Dr Stevica je odradio najviše KOVID SMENA, a sada je ispričao koliko je teško bilo!

printscreen

Društvo

Velike gužve, brige oko pacijenata... JEDAN POZIV NIKADA NEĆU ZABORAVITI! Dr Stevica je odradio najviše KOVID SMENA, a sada je ispričao koliko je teško bilo!

Podeli vest

Stevica Nikolić (42) iz Doma zdravlja Vlasotince je doktor sa najvećim brojem smena u kovid ambulanti u Srbji i jedan od lekara heroja iz danonoćne borbe sa kovidom!

Kad su lekari 2020. tek zakoračili u borbu protiv tada nepoznate pandemije, nisu znali šta ih čeka i da će ta borba trajati godinama.

Pre tačno dve godine u Srbiji je registrovan prvi slučaj koronavirusa!

Lekari i sestre pod maskama, vizirima, u skafanderima sa ispisanim imenima, kako bi se lakše prepoznavali, vodili su ovu borbu bez straha, bez razmišljanja o opasnostima po njihove živote, samo u želji da pomognu svima kojima je potrebno.

Stevica je naveo da sa početka pandemije najviše pamti tu neizvesnost i njihovu snalažljivost u novonastaloj situaciji, mada, kako navodi, nije bilo straha među lekarima.

- Najviše pamtim samu neizvesnost, puno nepoznanica i našu snalažljivost u toj novonastaloj situaciji. Velike gužve, brige oko pacijenata su stvarno bile teške. Na početku je bilo straha, mada brzo je nestao jer zdravstveni radnici nemaju mesta za to. Briga o pacijentima mora biti na prvom mestu.To je ono što pamtim sa početka pandemije - rekao je Stevica za Puls Srbije na Kurir televiziji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dodao je da je solidarnost među lekarima bila ključna kako bi se prebrodio veliki talas korone.

- Svaki put kad pacijent prebrodi bolest, njihova sreća nam je davala snagu, novu energiju, novu snagu za dalju borbu. Sami pacijenti su presudili za našu dalju borbu. Solidarnost u našoj profesiji je najznačajnija. Da nije bilo razumevanja i pomoći ne bismo mogli da izađemo na kraj sa pandemijom. Kad vidi čovek saborca pored sebe, mnogo lakše nastavlja da se bori - naveo je lekar.

Istakao je da radno vreme za njega nije postojalo i da su smene trajale po ceo dan.

- Pa kao i sve porodice zdravstvenih radnika. Naše radno vreme ne prestaje sa izlaskom iz ordinacije, verujem da je tako u svim sredinama, a posebno u ovim manjim kao što su Vlasotnice. Ovde svako svakog poznaje, ja kad izađem iz ordinacije dobijam telefonske pozive rođaka, prijatelja koji pitaju za zdravlje pacijenata. Onda se smena praktično produži na ceo dan - istakao je lekar.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Stevica je potom ispričao šta mu je bio najupečatljiviji momenat za ove dve godine.

- Najupečatljiviji trenutak u ove dve godine je zasigurno bio kad me je zvao prijatelj koji je mesec dana bio na respiratoru. Mi smo već bili oprostili sa njim i onda se desio taj trenutak kad me je pozvao. To su bile tada radosne vesti, a u meni su se pomešale različite emocije: radost, sreća, tuga... To je ustvari taj impuls i ta energija koja vas tera da idete dalje - rekao je Stevica.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ODMAH DA UKINEMO KOVID PROPUSNICE, IONAKO IH NIKO NE POŠTUJE! Dr Tiodorović o tome ŠTA SE SVE UKIDA i KADA će Krizni štab!
Društvo

ODMAH DA UKINEMO KOVID PROPUSNICE, IONAKO IH NIKO NE POŠTUJE! Dr Tiodorović o tome ŠTA SE SVE UKIDA i KADA će Krizni štab!

Za to sam da odmah ukinemo kovid propusnice jer se ionako ne poštuju, ako ćemo pošteno. I upravo zbog tog nepoštovanja se i postavlja pitanje treba li i dalje da postoje te propusnice, koje inače važe od 20 sati u ugostiteljskim objektima. A vrlo brzo ćemo da ukinemo karantin za one koji su bili u kontaktu sa zaraženim, a nemaju zeleni sertifikat odnosno nisu ni vakcinisani, ni preležali koronu nedavno, kaže epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović iz kriznog štaba

03.03.2022

13:42

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17