• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Opnak.rs/Informer.rs

15.03.2022

19:13

SRBI I TURCI POTPUNO DRUGAČIJI! Šokiraće vas sa kim Srbi dele NAJVIŠE GENETSKOG MATERIJALA!

Društvo

SRBI I TURCI POTPUNO DRUGAČIJI! Šokiraće vas sa kim Srbi dele NAJVIŠE GENETSKOG MATERIJALA!

Podeli vest

Nedavno je na Fejsbuku osvanuo post Istoka Pavlovića, internet preduzetnika, u kome se detaljno razotkriva zašto smo mi Srbi tamnije puti

Iako je još davno ukorenjena predrasuda da smo mi “crni” zbog mešanja sa Turcima, u njegovom postu genetska mapa Evrope, rađena prema raspodeli haplogrupa detaljno se pokazuje da je ta pretpostavka pogrešna jer su srpski i turski geni veoma različiti.

Foto: printscreen

Istok Pavlović
Post prenosimo u celosti:

– Čuveni mit “mi smo svi crni, to nam je od 500 godina pod Turcima”, zapravo nema veze sa životom. Srpski i Turski geni su veoma različiti.

– Naše “crnilo” potiče zapravo od starosedeoca Balkana (Tračani, Iliri, Dačani…) sa kojima su se izmešali Sloveni koji su se doselili.

– Srbi imaju veoma malo “Slovenskih” gena (R-M458, koji se smatraju tipično Slovenskim genima kod nas su zastupljeni max 12%)

– Ono što se najverovatnije desilo jeste da su “crni” starosedeoci Balkana poprimili jezik došljaka, Slovena koji su njima bili nekakva “elita”. Sloveni su izdominirali kulturološki, a Tračani i Iliri genetski jer su bili brojniji.
– Priroda ne zna za Srbe, Hrvate, Bošnjake, Albance… svi balkanski narodi su poprilično slični, kao. npr Norvežani i Šveđani. Naše razlike su isključivo kulturološke.

– Zapravo, cela postavka u kojoj mi uopšte poredimo Srbe sa Turcima, Rusima, Bugarima… je pogrešna. Priroda ne zna za “nacije”. Kompletna paradigma genetike je u potpunoj suprotnosti sa paradigmom “nacija”. Svi ljudi su kombinacija različitih grupa gena. Svaki pokušaj dokazivanja ko je Srbin, a ko Hrvat ili Bošnjak uz pomoć genetike, zapravo dovodi do zaključka da ni Srbi ni Hrvati ni Bošnjaci ne postoje – iz tačke gledišta prirode.

Evo kome smo najsličniji!

– Makedonci i Srbi imaju najviše istih gena (96%). Osim toga, nama najsličniji su Grci i Mađari.

Evo i liste nekih naroda po genetskoj sličnosti sa Srbima:
  • Makedonija 96%
  • Grčka 66%
  • Mađarska 65%
  • Ukrajina 62%
  • Rumunija 61%
  • Litvanija 57%
  • Bugarska 53%
  • Poljska 52%
  • Italija 51%
  • Maroko 48%
  • Tunis 43%
  • Turska 42%
  • Rusija 32%

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stefan

pre 2 godine

Vi mešate autosomalnu genetiku (izgled) i patrilinealnu genetiku (poreklo) u ovom članku. Patrilinealna genetika Srba je dokazana, da je apsolutnom većinom slovenskog porekla (Haplogrupe R1 i I2), znači da su kod apsolutne većine Srba njihovi muški preci bili iz slovenskog kulturološkog prostora iza Karpata (zapadna Ukrajina i jugoistočna Poljska). To je potvrđeno, arheološkim, istorijskim i zacementirano genetskim istraživanjem. Autosomalna genetika je genetika svih predaka, znači i ženskih. Naš izgled definiše zadnjih 5 generacija (250 godina), muških i ženskih. Drugim rečima, ako vam je prababa bila crnkinja iz Afrike a deda iz Evrope, vi ste poreklom Evropljanin, ali ćete vjerovatno ličiti na sjeverno Afrikanca.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!
I TO MNOGO RANIJE

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!

Prema „Asia Timesu“, američki predsednik Džo Bajden čeka svoj reizbor, da bi potom zvanično naredio raspoređivanje trupa NATO-a na ukrajinskoj teritoriji. Kako oni navode, rukovodstvo Severnoatlantske alijanse izradilo je plan za sprečavanje potpunog poraza ukrajinskih oružanih snaga. NATO je odlučio da praznine u ukrajinskim redovima popune zapadni „savetnici“.

05.05.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija