• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.04.2022

19:07

RAČUN IZ STUDENTSKOG DOMA IZAZVAO BURU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Jedna stavka je sve zbunila! Zašto se ovo NAPLAĆUJE?! (FOTO)

Društvo

RAČUN IZ STUDENTSKOG DOMA IZAZVAO BURU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Jedna stavka je sve zbunila! Zašto se ovo NAPLAĆUJE?! (FOTO)

Podeli vest

Mnoge studente zbunilo je šta tačno predstavlja ova stavka na računu i zašto svakog meseca moraju da izdvajaju novac za to

Za studentsko doba se smatra da je to najlepše doba. To će vam posebno naglasiti oni koji su taj period proveli u domu, družeći se sa ostalim studentima iz različitih fakulteta iz svih gradova u Srbiji.

Na društvenoj mreži "Redit" pojavila se slikakoja je postala viralna na društvenim mrežama.

Na slici je račun iz studentskog doba, i na njoj se vidi šta sve studenti plaćaju pored boravka u domu.

Stanarina - 913, 23, depozit 1.490 dinara, administrativni troškovi 300, održavanje računarske mreže 300, telefonska pretplata 85.81, društveni život 350 dinara, stavke su na računu, čija konačnica iznosi 3.439 dinara mesečno.

Ono oko čega se najviše diskutovalo na društvenim mrežama je jedna stvka sa računa, a to je "društveni život", jer niko nije mogao sa sigurnošću da tvrdi šta se to zapravo plaća.  Mnogi su pretpostavili da se radi o naplati za vreme provedeno na žurkama, kao i vremenu koje studenti provode družeći se na nekim od manifestacija ili hodnicima doma.

- Ja sam vec dva meseca u domu i mislim da ne dobijaš ništa zvanično za tu cenu. Ljudi prave žurke i druženja po hodnicima, sad ne znam da li to oni naplaćuju kao 'društveni život - napisao je jedan od korisnika.

Kako je zaključio drugi korisnik, taj novac se koristi "za održavanje zajedničkih prostorija i mesta gde se održavaju neki događaji i ne ide Studentskom centru, već Savezu studenata."

Jedan po svemu sudeći bivši student je opisao i kako je on živeo u domu, kao i koliko je sve "u njegovo vreme" koštalo:

- Kad sam bio u domu oko 2010. godine u Paviljonu 4 kod Elektronskog fakulteta, cena je bila ja mislim oko 1.400 dinara. Dom je među najboljim u Srbiji po pitanju uslova. Na jednom spratu su bila 4 'boksa'. Jedan boks je sadržao 4 sobe po dvoje ljudi, u svakoj sobi kupatilo. Ispred zajednički dnevni boravak, kuhinja, frižder, TV i fotelje koje deli tih 8 ljudi.Realno ne postoji bolji način socijalizacije. Nije daleko, nije prisilno, a dovoljno intimno. Menza je bila oko 4.000 sva 3 obroka, 30 komada. Dakle za 5.500 si potpuno obezbeđen bio ceo mesec. Veš mašina je bila 20 dinara sat, i tvoj je prašak. U 300 metara ti se nalazi dom, menza i fakultet. Grad na 15 minuta pešaka. Studentski zivot u domu je deseta dimenzija. To treba doživeti.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17