• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.05.2022

12:34

Centar grada i dalje najprljaviji! Radnici Gradske čistoće rade danonoćno - kažu da je situacija bolja, ali još ima onih koji smeće bacaju gde ne treba!

Društvo

Centar grada i dalje najprljaviji! Radnici Gradske čistoće rade danonoćno - kažu da je situacija bolja, ali još ima onih koji smeće bacaju gde ne treba!

Podeli vest

Mnogo je do danas urađeno kad je reč o problemu odnošenja smeća i reciklaže, ali i dalje se na svakom koraku može naći neadekvatno odložen otpad. Pravilnim odlaganjem otpada doprinosimo lepšoj i ekološki zdravijoj životnoj sredini. Da nije uvek tako svedoče i primeri da takav otpad često zna da završi i kod komšija koji žive na nižim spratovima ili pored prenatrpanih kontejnera

Za radnike komunalnog sistema Beograda ne postoje praznici poput Uskrsa ili Božića, jer obavljaju svakodnevni posao koji je neophodan za funkcionisanje Beograda. Prosečna plata ovih ljudi je oko 56.000 dinara, a mnogi od njih zarade i do 70.000 dinara. 

Tokom praznika susreli smo se sa radnicima Gradske čistoće na Zvezdari. Na pitanje koliko se povećala ekološka kultura na obodnim delovima ove opštine, naročito nakon dobijanja kanti za običan i reciklažni otpad, odgovaraju da je situacija na terenu znatno bolja.

- Svake druge srede odnosimo reciklažni otpad koji građani uredno iznose ispred svojih kuća. Verujte da su plave kante za reciklažu često pune do vrha. Najviše se reciklira plastična ambalaža - kaže jedan od radnika Gradske čistoće.

Foto: Promo

Kante za reciklažu 

Da je ovo težak i mukotrpan posao svedoči i to da često usput moraju da pokupe i smeće koje nesavesni građani ostavljaju na zelenim površinama, najčešće u toku noći kada ih niko ne vidi. Pojedine vrstu otpada ne mogu odneti običnim kamionima zbog tipa i veličine.

- Za to je zadužen pogon, oni dolaze na poziv i odnose kabastije smeće. Mi nemamo vremena da se bavimo takvim otpadom, jer je opština velika i treba sve obići. Ali tu smo da uputimo građane svaki put kada nas pitaju kome treba da se obrate. 

Na pitanje koja beogradska opština je najzahtevnija za rad ističu da su sve opštine podjednako prljave što se otpada tiče.

- Svi delovi su podjednako prljavi ali ako bih morao da izdvojim, onda je to svakako Vračar, jer je to centar grada i prolazi mnogo ljudi, pa se kontejneri brzo napune - bio je odgovor radnika Gradske čistoće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija