• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jasmina Vujadinović

03.05.2022

22:30

SLOMIO MI JE DVA ZUBA, IMAM HEMATOM NA GLAVI I PRELOM LEVE ŠAKE! OVAKO PRIČA ŽENA KOJA JE OSTAVILA I MUŽA I DECU! A danas živi sa...

Tanjug Filip Krainčanić

Društvo

SLOMIO MI JE DVA ZUBA, IMAM HEMATOM NA GLAVI I PRELOM LEVE ŠAKE! OVAKO PRIČA ŽENA KOJA JE OSTAVILA I MUŽA I DECU! A danas živi sa...

Podeli vest

Savka i Sreten su bili par za primer. Sve dok on nije počeo da je tuče. Tada ga je napustila i preselila se kod komšije na dnu ulice

Oboje smo živeli na Goču. Isto smo godište. Išli smo u isto odeljenje. Roditelji su nas obećali jedno drugom, dok smo još bili bebe u porodilištu. Koliko god to danas zvučalo smešno. I tako smo se i uzeli. Ali, iz ljubavi.

Tako priča Savka, koja nikad ni jednu ružnu reč nije rekla o svom Sretenu.

Prvih deset godina, njih dvoje su može se reći, živeli srećno. Niko ih nije čuo da se svađaju ili ne daj Bože da se žale jedno na drugo. Dok su se kućili, dobili su i dvoje zlatne dece Ljubu i Ljubicu, blizance. 

Foto: Insajder Ivan Dobričić

Ljubav je zamenila agresija

Batine svako jutro

I, pomislio bi čovek, brak za primer.

Sve dok Sreten, staklorezac nije ostao bez posla. Savka je nastavila da radi u trgovačkoj radnji, a roditelji su ih pomagali koliko su mogli. I tako su uspevali da krpe kraj sa krajem.

A onda je Sreten počeo čudno da se ponaša. Sve više se povlačio u sebe. Počeo je da zanemaruje i ženu i decu. Spetljao se sa nekim džabalebarošima sa kojima je provodio besane noći i kući se vraćao pijan, pred zoru.

- Savka, ustaj!- razdrao bi se toliko da je ceo komšiluk mogao da čuje. - Stavi kafu!

Nije mnogo prošlo kada je Sreten, po povratku iz bančenja, počeo redovno da tuče Savku gde je stigao. Mučenica je pokušavala da modrice po licu sakrije puderom, ali džaba - njene jauke su čuli sve do Vrnjačke Banje.

- Slomio mi je dva zuba, imam hematom na glavi i prelom leve šake! - požalila se Savka komšinici.  

Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Danas je Savka srećna žena

Utočište kod komšije 

Savka je trpela dok joj nije puklo. Jedno veče je spakovala najnužnije stvari i dok su deca spavala, a Sreten bio u kafani, Savka je otišla da živi kod komšije Toze na kraju ulice. On je bio mlađi od nje šest-sedam godina, ali je još uvek bio neoženjen (40) i živeo je sa majkom, koja je širokogrudo prihvatila. Pa, neka neko posle kaže da Srbi nisu širokih shvatanja.

Sreten je, naravno poludeo kada je to čuo. U prvi mah je pretio da će oboje da ih prebije, ali ipak nije im prilazio. Vremenom su se, nekako strasti smirile, pa je čak i deci dozvoljavao da idu da posete majku.

Da li zato što je Savka želela da sa Tozom dobije decu, ali se to nije desilo ni posle dve godine zajedničkog života, tek ona je i njega napustila. U trgovačkoj radnji u kojoj je radila upoznala je Spasoja, koji je imao svoju trgovinu u Trsteniku.

Savka, da li bi se usudila da sve napustiš i odeš da živiš sa mnom?- upita je on odjedanput.

- Čekaj malo, ne može to tako naprečac - reče Savka zadovoljno se smeškajući.

Ipak, posle dve sedmice, njih dvoje su počeli zajedno da žive u Trsteniku. I kako ljudi pričaju, Savka je, konačno našla svoju sreću. 

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija