• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.05.2022

08:37

OVAJ OGLAS JE PODIGAO BURU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Šanker tražio platu za koju mnogi smatraju da je BASNOSLOVNA! Usledile su uvrede, ali i PODRŠKA!

Pixabay

Društvo

OVAJ OGLAS JE PODIGAO BURU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Šanker tražio platu za koju mnogi smatraju da je BASNOSLOVNA! Usledile su uvrede, ali i PODRŠKA!

Podeli vest

Iako su najtraženiji u letnjem periodu, poslovi u ugostiteljstvu su uvek dostupni na tržištu rada

Kuvari, konobari, šankeri, roštilj i pica majstori… Sve su ovo profesije za koje se uvek mogu pronaći aktuelni oglasi. Da njihova primanja zavise od iskustva, truda, rada i poštenja poslodavca, nije ništa novo, ali izgleda da nekada vredi i založiti se sam za sebe.

Šanker sa iskustvom, tražim posao, plata minimum 90.000 dinara – glasio je oglas u jednoj od novosadskih Fejsbuk grupa posvećenoj nalaženju posla i radnika.

Reakcije su bile različite. Pored onih u kojima mu naši sugrađani predlažu lokale za koje imaju informacije da trenutno traže šankere, javile su se i osobe koje nisu krile svoje iznenađenje očekivanom platom, piše Objektiv.rs.

Ala plate, pa mislim da lekari iz DZ nemaju toliko – komentarisala je jedna od članica grupe, na šta je dobila odgovor da su nam "zato plate tako jadne i mizerne jer kad se neko usudi da traži platu kakvu zaslužuje, svi ga napadaju i skaču mu u oči".

Foto: Pixabay

Neko je dodao da za veliku platu treba biti i školovan, a neki da će u Srbiji to teško postići. Pala je i šala da čak ni predsednik države nema toliku platu.

Ipak, autor objave naišao je i na veliku podršku Novosađana, koji podržavaju stav da treba ceniti svoj rad.

Ulagao je u sebe, učio, radio… I treba da traži toliko ako misli da vredi toliko… Svaka čast, srećno – neki su od takvih odgovora.

"Svako treba da vrednuje svoj rad"

Mnogi su se složili sa tim da dobri barmeni koji, između ostalog, umeju da prave i koktele, imaju jake plate, jer je novac koju on donese vlasniku lokala ogroman.

Bravo. Ovako svako treba da vrednuje svoj rad. Onda kada svi budemo tražili više, poslodavac neće imati izbora osim da da više – uverena je jedna sugrađanka.

Neki smatraju da je i tražena svota mala i da momak traži više da bi dobio onoliko koliko bi trebalo da dobije, jer poslodavci obično smanje očekivani iznos.

- "Malo je to, brale", "Srećno i ne odustaj", "Ako ne ceniš sam sebe, neće te ceniti ni drugi" - ovako su članovi grupe podržali samopouzdanog šankera, a nisu prezali ni da izgrde one koji se iščuđavaju njegovoj hrabrosti da traži, prenosi mojnovisad.

Foto: Pixabay

Da podsetimo, nije novina da se "zanatski" poslovi isplate i da su neretko veoma dobro plaćena zanimanja za koja nije potrebno visoko obrazovanje, već stručnost i iskustvo.

Tako su među najplaćenijima upravo ugostitelji, ali i majstori svog zanata poput vodoinstalatera ili buregdžije.

Upravo ugostiteljstvo generalno ima problem sa nedostatkom radne snage u ovom periodu godine, kada se dogovaraju sezonski poslovi na primorju Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, gde se mogu očekivati veoma visoke plate, sa smeštajem i hranom.

Možda je tu ovaj Novosađanin video svoju šansu da nađe zaposlenje po uslovima koji njemu odgovaraju. Ostaje da se vidi da li će njegova ponuda odgovarati trenutnoj potražnji.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 1 godinu

Супер! Није ту само плата него и бакшиш, а још и свако вече може другу да поведе кући - једноставно одабере најзгоднију међу оним што припите остану до фајронта.

Drakula

pre 1 godinu

Menjaj sine bransu,ta gastrinomija je pukla davnih Dana,pogotovu ovde,Jos 2008 od one krize,u cirihu imao Sam pet ipo hiljada scajcaraca,pocese students da narucuju u baru caj i dve soljice,da ga podele,eee od tad ode to silaznom linijom.Svabe nedaju ni dve hiljade evra,to je sranje,bez odatle.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija